logo-wit

Leen Claessens

Levensstijl- & Energiereeksen

E-mail: leen@ourplace.be
Tel.: 0476430080
Website: www.ourplace.be 

Levensstijl als medicijn en energiebooster

Hoe vermijd ik chronische aandoeningen? Wat zorgt ervoor dat ik mij altijd fit en energiek voel? Waar kan ik terecht als ik bepaalde zaken aan wil pakken om gezonder te worden? In een trainingsreeks van vier avonden gaan we ons hierop richten. Je krijgt meer inzicht in jouw eigen gezondheid en je krijgt handvatten om keuzes te maken die ervoor zorgen dat jij je op je best voelt!
Volgens www.gezondbelgie.be meldde in 2018 maar liefst 29% van de bevolking van 15 jaar en ouder dat ze aan minstens één chronische ziekte leden. “Dit percentage neemt aanzienlijk toe met de leeftijd en stijgt van 14% voor mensen van 15-24 jaar tot 44% voor mensen van 75 jaar of ouder,” stelt de website. Schrikbarende cijfers. Gelukkig wordt er steeds meer onderzoek uitgevoerd naar de positieve effecten van levensstijl op levenskwaliteit en het voorkomen van chronische ziekten en aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes type 2, hoge bloeddruk, osteoporose en sommige kankers.
Levensstijlgeneeskunde geeft je inzicht in je eigen lichaam en hoe je het kunt ondersteunen, zodat jij je op je best voelt. Het is een evidence-based methode die zich richt op het voorkomen, maar ook op het behandelen van levensstijlgerelateerde ziektes.
“Er is geen exhaustieve lijst van chronische ziekten maar de belangrijkste zijn hart- en vaatziekten, kanker, chronische luchtwegaandoeningen en diabetes. Ze zijn eigenlijk de grootste oorzaak van overlijden wereldwijd. (…) Veel directe oorzaken en risicofactoren voor chronische ziekten (…) zijn gebonden aan levensstijlfactoren.”

De trainingsreeksen

Energie heeft in de trainingsreeksen de hoofdrol. Het is de drijvende kracht in het leven. Voor de vitale processen in ons lichaam is energie nodig, maar ook de manier waarop onze gedachten gevormd worden, onze emoties, onze zingeving. Het is allemaal energie. We maken in de trainingsreeksen onderscheid tussen vier verschillende vormen van energie, gekoppeld aan verschillende aspecten van welzijn: fysieke energie (kwantiteit van leven/levensduur), emotionele energie (kwaliteit van leven), mentale energie (focus) en spirituele energie (passie en drive). We bekijken het principe van energieherstel en dus ook de manieren waarop er vaak energie verloren gaat en je je slap of moe voelt. We bekijken manieren om om te gaan met stress. Want een bepaalde mate van stress is weliswaar nodig voor groei, maar constante stress heeft een tegenovergesteld effect.
Een trainingsreeks bestaat uit vier avondsessies van elk 3 uren. Het is geen theoretische cursus, maar een heel praktisch programma, waarmee je meteen aan de slag kunt. We werken met een vast programma in vaste groep. De groep bestaat uit 13 tot maximaal 20 deelnemers. Als deelnemer wordt je gekoppeld aan één van de andere deelnemers (het buddy-systeem). Enerzijds om tussentijdse reflectiemomenten mogelijk te maken, anderzijds om ervoor te zorgen dat het programma praktisch en concreet blijft en toegespitst kan worden op jouw persoonlijke situatie. Op deze manier kun je jezelf snel de nieuwe inzichten eigen maken.

Wat bereik je ermee?

Gedurende het programma zul je steeds meer inzicht krijgen in wat een gezonde levensstijl is en hoe je dit voor jezelf kunt creëren. Je leert dat gezondheid afhankelijk is van verschillende pijlers. Je leert hoe je lichaam kunt ondersteunen om gezond oud te worden. Je wordt steeds krachtiger, omdat je beter weet wat jouw lichaam nodig heeft en dat jij zelf enorm veel invloed hebt op jouw eigen welzijn. Je leert hoe gemakkelijk je kleine aanpassingen kunt maken in je levensstijl, om je veel beter te voelen. Je wordt wegwijs in de verschillende domeinen van gezondheid en je krijgt een beter beeld van de plekken waar je terecht kunt voor advies en begeleiding, om jouw gezondheid te verbeteren.

Praktische informatie

Wat
Levensstijl- & Energiereeks: reeks van vier avonden (4 x 3 uren) of vier ochtenden in vaste groep (12-14 deelnemers).
Waar
ToBe-Kempen, Hendrik Consciencestraat 20 Turnhout
Wanneer
REEKS 1 – 20/4, 27/4, 4/5 en 11/5 van 8:30 uur tot 11:30 uur
REEKS 2 – 20/4, 27/4, 4/5 en 11/5 van 18:30 uur tot 21:30 uur
Investering
€ 240 per persoon (dit is inclusief het boek ‘Levensstijl als medicijn’). Er is geen mogelijkheid tot gespreide betaling, je schrijft je in voor de gehele reeks.
Voor wie?
– Jij wilt meer inzicht in je eigen gezondheid.
– Jij bent vastberaden om je eigen gezondheid en energieniveau een extra boost te geven, ook al heb je momenteel geen klachten.

Over Leen Claessens

Leen Claessens bouwde door de jaren heen vele jaren ervaring op in verschillende managementfuncties binnen een internationale multinational. Zij leidde teams in verscheidene afdelingen, waaronder boekhouding, IT, productie en R&D. Haar genuanceerde visie op individueel en teamgericht welzijn, zet zij in binnen haar bedrijf Our Place BV. De trainingen en workshops die zij organiseert binnen ToBe-Kempen, kenmerken zich door concrete, praktische en begrijpelijke tips, die direct toe te passen zijn. Ik ben altijd al gepassioneerd geweest over welzijn en gezondheid. Het wordt steeds meer zichtbaar dat niet enkel bedrijven, maar ook particulieren behoefte hebben aan handvatten om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. De trainingen die ik geef binnen ToBe-Kempen zijn toegankelijk voor iedereen. Je kunt er gemakkelijk mee aan de slag. Het is mijn missie om levensstijlgeneeskunde op de kaart zetten in functie van preventie en het terugdraaien chronische ziektes als ook het verhogen van het energieniveau van mensen. Iedereen verdient een kwaliteitsvol leven!

De trainingsreeksen

Een oplijsting van nationaal en internationaal gevolgde opleidingen:
– Sportleerkracht van opleiding
– Gecertifieerd in Human Energy management (ME Connect) door het Johnson & Johnson Human Performance Institute in Orlando in USA.
– Geaccrediteerd als PersonalColor trainer (WE en TEAM Connect) door PersonalColor te Woerden in Nederland.
– Opleiding ELMO (European Lifestyle Medicine Organisation)
– Aangesloten bij de kerngroep LifeMe (Lifestyle as Medicine) VZW binnen België (nauwe samenwerking met artsen).
Print Friendly, PDF & Email