logo-wit

Wendy de Kort

Coaching en medische hypnose

E-mail: wendy.dekort@tobe-kempen.be
Tel.: +32 (0)496 45 42 74

Wat is medische hypnose?

Hypnose is geen toestand van slaap of bewusteloosheid. Integendeel! Er treedt een ‘veranderd’ bewustzijn op waarbij je de aandacht naar binnen richt op innerlijke processen, beelden en ervaringen. Dat wordt bekomen na een geleide relaxatie, door specifiek taalgebruik en een diepe concentratie waardoor je veel beter kunt focussen. Je hoort alles en misschien denk je dat je helemaal niet in hypnose bent geweest omdat het zo natuurlijk aanvoelde. Sommigen ervaren het als een mentale training, anderen als een mentale massage.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Begeleiding van volwassenen en jongeren

Ter ondersteuning en voorafgaand aan chirurgische ingrepen, medisch-technische onderzoeken en behandelingen.
– Bevorderen van herstel bij ziekte of behandeling, versterken van het afweersysteem
– Omgaan met acute pijn
– Prikangst en angst voor medische procedures, tandarts …
Voor somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK). Daarmee wordt bedoeld dat er lichamelijke klachten zijn die al langer bestaan en waarbij na een medisch onderzoek geen ziekteoorzaak gevonden is.
– Terugkerende en aanhoudende klachten: spier- en gewrichtspijnen, rug-, nek- en hoofdpijn, prikkelbare darmen, chronische maag- en darmklachten
– Stress, burn-out, vermoeidheid, slaapproblemen, hyperventilatie, tandenknarsen, nagelbijten…

Ondersteuning voor ondernemers, leidinggevenden, studenten en sporters

-Op een eenvoudige manier schakelen , offline gaan voor rust en herstel in het hoofd en lichaam 

-Versterken van het probleemoplossend vermogen, bekomen van een hogere focus met betere resultaten

Zelfbeeld en mentale veerkracht

-Versterken van zelfvertrouwen, eigenwaarde, weerbaarheid, faalangst en prestatieverbetering

Zwangerschap
– Omgaan met ongemakken, angsten loslaten, in eigen kracht te komen staan

“Look deep into nature and you will understand everything better”

Albert Einstein

Hoe verloopt het traject?

We starten met een kennismakingsgesprek. Iedereen is anders en heeft andere behoeften. Afhankelijk van jouw vraag en jouw noden bekijken we bij elke sessie wat nodig is. Elk traject is individueel, gemiddeld 2 tot 4 sessies. Ik ben geen arts, start en stop geen medicatie of behandelingen.

Wat is het tarief?

– Eerste sessie (90 min): € 90

– Vervolgsessie (60-75 min): € 75

Je dient minimaal 48 uur van tevoren de afspraak te annuleren of te verzetten. Anders zal het bedrag van een halve sessie aangerekend worden.

Kom ik in aanmerking voor een terugbetaling?

Bij sommige mutualiteiten is een terugbetaling voor hypnotherapie mogelijk. Dat vind je terug op de website van jou mutualiteit. Breng het attest mee naar je afspraak.

Hoe pak ik het aan?

In ons kennismakingsgesprek gaan we samen op weg en zoeken naar de dingen die jou kunnen helpen.
Het is prachtig om te zien hoe snel effect kan bekomen worden. Toch is het soms nodig om op zoek te gaan naar de oorzaak, triggers van een probleem en niet enkel te focussen op het symptoom. Inzicht hebben in de werking van het brein en het lichaam en de interactie tussen beiden geeft jou een idee hoeveel invloed dat zenuwstelsel heeft, zowel op je lichaam, je emoties en je gedachten.
Het aanleren van zelfhypnose, ontspanningstechnieken en aanvullende oefeningen zijn hulpmiddelen die aan bod komen in een sessie.

Wie is Wendy de Kort?

Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam met al zijn mogelijkheden loopt als een rode draad doorheen mijn leven. Sinds 1991 ben ik werkzaam in het ziekenhuis waarvan de eerste jaren als vroedvrouw en later heb ik de kans gekregen om de dienst Neurochirurgie in AZ Turnhout mee uit te bouwen, zowel voor de raadpleging als de operaties. Sinds 2017 werk ik deeltijds als operatieverpleegkundige en met mijn ervaringen, het investeren in persoonlijke ontwikkeling en opleidingen, help ik andere mensen te groeien in hun mentaal en fysiek welzijn. Mijn kinderen vonden het niet nodig maar ik vind het als dank dat ik het mede dankzij hen kan realiseren. Doen wat ik graag doe, was niet mogelijk geweest zonder de steun van mijn man en twee fantastische dochters.
Meer informatie vind je via:
Print Friendly, PDF & Email