logo-wit

Elisabeth De Wachter

Ayurveda, Neuropad Ball©, Kalaripayat

E-mail: elisabeth.dewachter@tobe-kempen.be
Tel.: +32 (0)494 29 31 44

Ayurveda
To be in your element

Ayurveda is het oudste gezondheidssysteem ter wereld dat tot vandaag succesvol toegepast wordt omwille van de effectiviteit.
Ayur= leven, Veda = Kennis

Wanneer wij deze kennis van het leven toepassen, kunnen wij evenwicht brengen in ons leven en meer welzijn, welbevinden en welvaart ervaren. Het belangrijkste uitgangspunt in Ayurveda is de holistische kijk op de menselijke gezondheid, waarbij de fysieke, mentale en emotionele aspecten van de persoonlijkheid of Constitutie in kaart gebracht worden.

Als Choreograaf en Ayurveda therapeut hanteer ik dit Ayurveda model zodat de creatieve intelligentie aangesproken kan worden waardoor de creativiteit weer voluit gaat stromen. Ayurveda richt zich op de essentie van de natuurelementen want leven volgens je element brengt je in je element.

Gezonde voeding

Je in je element voelen begint bij het opnemen van de juiste bouwstoffen in je lichaam. Gezonde voeding en een goede levensstijl zijn de ingrediënten voor meer balans en evenwicht in je leven. Tijdens een Ayurveda Consult krijg je informatie welke voeding bij jouw persoonlijke constitutie past zodat jij Lichaam en Geest kan voeden. Wij geven ook lifestyle op maat van jouw constitutie.

Ayurveda Bodywork

Volgens Ayurveda bestaat de wereld binnen en buiten ons uit vijf elementen : aarde, water, vuur, lucht en ether. Uit deze vijf elementen ontstaan de drie dosha’s : Kapha, Pitta en Vata. De dosha’s zijn de onderliggende energetische principes tussen Lichaam en Ziel. Onze fysieke, emotionele, mentale en energetische aspecten ontwikkelen zich vanaf het embryonale stadium en bevatten informatie voor persoonlijke groei. Door subtiele bewegingsoefeningen en hands-on behandelingen krijgen we de kans om contact te maken met onze diepste kern, onze Ziel.

Neuropad Ball©

Door te bewegen met de Gymball worden we bewust van ons lichaam en tonifiëren we onze hersenen en zenuwstelsel. Dit heeft een helend effect en stimuleert ons zelfregulerend vermogen.

Wanneer we spelen met het zwaartekrachtveld en de wisselende druk op ons lichaam herontdekken we embryonale vormingskrachten die aan de basis liggen van ons fysieke bestaan. Neuropad Ball© ondersteunt dit embryologische vormingsproces waarbij nieuwe neuropaden aangemaakt worden en de levensvreugde weer voluit gaat stromen.

Kalaripayat

Deze moeder van alle krijgskunsten is verbonden met Yoga en Ayurveda en baseert zich op de fundamentele relatie tussen de microkosmos en de macrokosmos. De vijf grote elementen weerspiegelen zich zowel in onszelf als in de wereld om ons heen. Door het beoefenen van kalaripayat leer je de natuurelementen kennen en beheersen zodat je deze beter kan leren sturen. Dit is het geheim van deze weerbaarheidstraining. Aan de hand van specifieke beenbewegingen, ritmische slagbewegingen, sprongen en kicks activeren we onze eigen levensenergie en leren we te bewegen vanuit een voortdurend onderhoudende energiestroom. Kalaripayat heeft een weldoende invloed op lichaam en geest, men ontwikkelt een groter evenwichtsgevoel en het concentratievermogen verscherpt.

Wil je deze geheimen leren kennen die aan de basis liggen van een vredevolle wereld?

Concentratieproblemen, leermoeilijkheden, hyperactiviteit, agressie en depressie worden omgetoverd in krijgsdans vol kracht. Negatieve emoties leer je ombuigen tot positieve emoties.

 

School of Art
Art Therapy

De oude Grieken onderzochten de bewegingen van de sterren en de maan. Aan de hand van deze observaties ontwikkelden zij hun filosofie, astrologie, geografie, geometrie, alsook een unieke theorie over de aarde, planeten en sterren. Daardoor wordt de Griekse cultuur de bakermat van de West-Europese beschaving. School of Art inspireert zich op dit model zodat wij evenwicht en harmonie cultiveren gezien optimale harmonie als teken van Goddelijkheid werd beschouwd.

In de opvoeding van de jonge Grieken werd veel zorg besteed aan het in evenwicht brengen van Lichaam en Geest. Sport en Kunst waren daarom heel belangrijk.
De Grieken streefden naar “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Binnen School of Arts onderzoeken we opnieuw de relatie tussen lichaam en geest/ microkosmos en macrokosmos zodat eenieder zijn levensdroom kan herontdekken….Herontdekken inderdaad want je voorouders hebben duizenden jaren hun dromen gerealiseerd en wij hebben dit alles verleerd…?

Wil jij Choreograaf worden van je eigen leven?

Wanneer:

Woensdagnamiddag Creatief Atelier

Tekenen, aerial yoga (in de hangmatten), krijgskunst, zang, dans,….
Van 14.30u – 15.30u

en 15.45u – 16.45u (8-12 jaar)

Prijs: 9€ per losse les of 90€ voor 11 beurten te gebruiken binnen 5 maanden

Elke zaterdag rond volle maan – Kracht van Godin Europa

Van 10.00u – 17.00u

Prijs: 120€ per dag

 

Docent:

Elisabeth De Wachter volgde een Europese dansopleiding aan het European Dance Development Center ( Artez Hogeschool Nederland).
Na deze vierjarige dansopleiding specialiseerde zij zich in de Ayurveda, Oosterse bewegingskunsten Kalaripayat,Yoga en Zang in Kerala ( Zuid India)
Naast het coachen van mensen en scheppen van dansvoorstellingen schrijft zij verhalen voor kinderen en illustreert deze zelf via Creative Art.
Zij is huischoreograaf van Shakti vzw en ontwikkelt tal van ludieke workshops voor burgers, scholen en bedrijven.

Do not be led by others
Awaken your own mind
Amass your own experiences
And decide for yourself your own path

Atharva

Print Friendly, PDF & Email