logo-wit

Ria Collet

Klinisch psycholoog en hypnose

E-mail: ria.collet@tobe-kempen.be

Tel.: 0032 489 80 64 87
Website: www.psycholoogturnhout.site

Heb je last van gevoelens van angst of neerslachtigheid? Heb je moeite om in slaap te komen, omdat je aan het piekeren bent? Heb je het gevoel dat je met dingen zit, waar je met niemand over kunt praten? Of heb je last van lichamelijke ongemakken, die een druk op je leggen? Soms is het nodig om dan aan de bel te trekken en contact te zoeken met iemand die jou daarbij vanuit een professionele context kan helpen. Ik ben Ria Collet, klinisch psycholoog en hypnotherapeut. Op deze pagina lees je waarvoor je bij mij terecht kunt. Mocht je vragen hebben, contacteer me dan gerust.

Werkwijze

In een eerste gesprek bekijken we waar je precies tegenaan loopt. Wat zijn de dingen waar jij het momenteel moeilijk mee hebt? Waar maak jij je zorgen over? Waarover pieker je? In alle veiligheid en rust kun je je verhaal aan mij vertellen. Ik luister naar je zonder oordeel te vellen en heb uiteraard beroepsgeheim.

Mijn werkwijze is voornamelijk gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie. Oude gedragspatronen die jou niet meer dienen, kunnen daarmee omgebogen worden, om een positieve verandering in gang te zetten. Ik kijk ook naar je voedingspatroon, je leefstijl en dagelijkse gewoontes. Dit zijn allemaal dingen die invloed kunnen hebben op hoe jij je voelt. Samen bekijken we welke oplossingen mogelijk zijn en waar jij je goed bij voelt. Bij de meeste problemen zijn een aantal sessies nodig om tot verbetering te komen. Jij beslist zelf hoeveel gesprekken er nodig zijn.

Hypnotherapie
Als het bij je past, kunnen de sessies ondersteund worden met hypnose. Hierbij word je in een volledig ontspannen toestand gebracht, waardoor je onderbewuste meer toegankelijk wordt voor suggesties die de hypnotherapeut je geeft. Je bent je bewust van alles wat rondom jou gebeurt, maar je beslist om enkel aandacht te schenken aan de suggesties. Je behoudt de hele tijd de controle.

Hypnose kan bijvoorbeeld als krachtig instrument ingezet worden bij problemen in het kader van depressie, burn-out, angst, paniekaanvallen of oorsuizen. 

Praktische informatie

Beschikbaarheid bij ToBe-Kempen
Donderdagen en zaterdagen

 

Voor wie
Iedereen vanaf 18 jaar tot 100+

 

Annulatie
Annulatie ten minste 48 uur op voorhand.

 

Mutualiteiten
Ik werk samen met verschillende mutualiteiten. Vraag bij uw mutualiteit om een document, in te vullen door een klinisch psycholoog.

Gespecialiseerd in

 • Depressie
 • Paniekaanvallen/angst
 • Psychose
 • Burn-out
 • Tinnitus (oorsuizen)
 • Posttraumatische stressstoornis
 • Seksueel misbruik
 • Verslavingen
 • Menopauze
 • Rouwverwerking
 • Slaapstoornissen
 • Chronische gezondheidsproblemen
 • Negatief zelfbeeld
 • Afbouwen medicatie
 • Assertiviteit
 • Dwanggedachten en dwanghandelingen (OCD)
 • ….

Uitgelicht

Behandeling voor paniekaanvallen
Een snelle hartslag, hyperventileren, duizeligheid, zweten, trillen, het kunnen allemaal uitingen zijn van een paniekaanval. Het kan behoorlijk eng zijn als je deze dingen plotseling voelt, misschien ben je zelfs ooit naar de spoed gegaan en maakte je je zorgen dat er iets ernstigs aan de hand was. Je denkt ‘ik word gek’, ‘ik krijg een hartaanval’ of ‘ik krijg een beroerte’. Je kijkt bij het binnengaan van de supermarkt al direct naar waar de uitgang zich bevindt, zodat je eventueel kan weglopen als het je te veel wordt. Gelukkig is er wat aan te doen en kun je hier snel van af komen (bij veel mensen lukt dit zelfs al binnen één maand).

Behandeling psychose
Mensen met psychose beleven een andere realiteit dan de rest van de populatie. Ze zien, horen, ruiken, proeven en voelen andere dingen. Het probleem ligt bij de zintuigen die niet op de juiste manier werken. Op basis van de zintuigen bouwt iedereen zijn realiteit op. Door middel van een heldere uitleg wat er fout loopt en hoe je er het best mee omgaat, is het leven terug wat dragelijk.

Behandeling voor burn-out
Burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest volgend op een lange periode van hoge werkdruk of bijvoorbeeld pesterijen door collega’s en/of leidinggevenden. Mensen met burn-out voelen zich uitgeput en moe. Soms gaat deze vermoeidheid samen met o.a. hoofdpijn, maagpijn, slaapproblemen, concentratieproblemen en heeft het een behoorlijke impact op je dagelijks leven. Er is wat aan te doen. Onder begeleiding, leer je dat je zelf je klachten kunt verminderen. Je leert op tijd te reageren wanneer je voelt dat je moe begint te worden en je leert dat jezelf je gedachten kunt veranderen.

 

Over Ria Collet

Ria Collet is afgestudeerd aan de VUB als klinisch psycholoog in 1993. Ze heeft ook ervaring als eerstelijnspsycholoog. Aanvullend volgde zij een opleiding tot erkend hypnotherapeut. Cognitieve gedragstherapie vormt de basis van haar praktijk. Verder is ze nog gerechtsdeskundig psycholoog.

Print Friendly, PDF & Email