logo-wit

Catrin Marichal

Klinisch psycholoog

Perinatale begeleiding

E-mail: catrin.marichal@tobe-kempen.be
Website: http://www.catrinmarichal.com
Tel.: +32 (0)477 78 00 22

Als klinisch psycholoog begeleid ik bij ToBe zwangeren en pas bevallen vrouwen, die behoefte hebben aan psycho-emotionele ondersteuning.

Prénatale begeleiding

De zwangerschap is een unieke periode in jouw vrouw zijn: er groeit een mensje in jou. Een mensje dat bij jou wil groeien en geboren worden. Dit is een wonderbaarlijk gebeuren, en kan heel wat met je doen. Je kan genieten van dit nieuwe leven en je veranderende lichaam.

 

Het kan daarnaast ook heel wat uitdagingen met zich meebrengen. Heel wat vrouwen uiten ook moeilijkheden bij de zwangerschap. En dat kan over verschillende facetten van de zwangerschap zijn. Je kan je angstiger of neerslachtiger voelen dan je gewoon bent van jezelf. Zwanger zijn is een periode met ontzettend veel veranderingen. Dat kan erg uitdagend zijn.

 

Je bent welkom als je wat extra ondersteuning kan gebruiken. Je bent welkom met alles wat er is. Ik werk lichaamsgericht: we geven aandacht aan wat er in jou leeft. Dit kan met of zonder Holistic Pulsing:

 

Hoe is dit voor je kindje?

 

Een foetus leeft in het gevoelsleven van zijn moeder. Zolang er stroming en beweging is in dat gevoelsleven, geeft dat de foetus ook ruimte om te bewegen, om te groeien. Emoties, gevoelens zijn helemaal ok. Zolang het er mag zijn. Als er echter stagnatie optreedt: gevoelens die niet gevoeld mogen worden, emoties die blokkeren, is dat heel wat moeilijker voor de baby. Je baby groeit in jouw lichaam. Het meer jij aanwezig bent in je lijf, hoe beter je baby zich kan verbinden met jou en met zichzelf. Tijdens de begeleiding maak je verbinding met jezelf, zo kan je baby zich ook met jou verbinden. Zwangerschapsbegeleiding kan al heel vroeg. De eerste weken na conceptie is het vruchtje heel erg gevoelig. Hoe beter zijn nestje voelt, hoe beter.

Postnatale begeleiding

Het krijgen van een kind is een allesomvattende gebeurtenis. Een life event. Het verandert je leven. Er is een fase voor en een fase na de bevalling.
Je bevalling en hoe je dit hebt ervaren heeft een enorme impact op jou als vrouw. En dit is erg persoonlijk.

 

Het kan een geweldige boost geven in zelfvertrouwen en kracht.
Sommige vrouwen geven echter aan dat ze hun bevalling negatief hebben ervaren of zelfs als traumatisch hebben gevoeld. Dan is het belangrijk dat je daar niet mee blijft zitten.

 

In de praktijk ondersteun ik vrouwen in de verwerking van hun bevalling. Een luisterend oor maar ook gaan verwerken wat er is gebeurd.
De geboorte van je kind en hoe jij dit hebt ervaren, heeft een belangrijk effect op de verbinding met je kind. Aandacht geven aan jouw ervaringen, het verwerken en helen, is ook van groot belang voor jullie relatie.

 

Hoe vroeger je hier mee komt, hoe beter.
Het kan ook zijn dat je jaren na de bevalling nog steeds het gevoel hebt dit nog niet te hebben ‘verteerd’. Ook dan ben je welkom!

Afspraak maken

Terugbetaling voor psychologische begeleiding is mogelijk,
afhankelijk bij welke mutualiteit je bent aangesloten.
Kijk op de website van je mutualiteit.
Neem het attest mee tijdens je afspraak.

 

Betaalmogelijkheden: enkel cash

Print Friendly, PDF & Email