logo-wit

Danie Reniers

Geboorte & Postpartum Doula: ondersteuning voor, tijdens en na de bevalling

E-mail: danie.reniers@tobe-kempen.be
Tel.: +32 (0)499 16 56 91
Website: douladanie.be

Wist je dat zowel je (pre)conceptie, je tijd in de baarmoeder, de wijze waarop je geboren wordt, alsook je eerste weken na je geboorte een fundament vormt voor patronen op alle gebieden van ons leven? Met die kennis kan je er bewust voor kiezen om te investeren in een optimale start van pril leven, namelijk dat van je (ongeboren) baby.

Je kan bij mij terecht..

 

…voor ondersteuning doorheen je zwangerschap, tijdens het geboorteproces en je postpartum. Zowel praktisch/informatief, mentaal, emotioneel als lichamelijk. Geboorte is zoveel meer dan louter een fysieke gebeurtenis;

…om samen een liefdevolle en warme welkom te creëren voor nieuw leven;

…voor ondersteuning doorheen deze transformatieve fase van vrouw naar moeder;

…voor aandacht voor het gezin: partner, kind(eren), e.a.;

…om een brug te slaan tussen je gezin en de wereld rondom: sociaal netwerk, professionals, de samenleving;

…voor het zoeken naar en creëren van mogelijkheden.

 

Dit doe ik ten alle tijden met aandacht en zorg voor jouw algemeen welzijn. Daar waar nodig (en steeds in overleg) zet ik mijn kennen en kunnen in ten dienste van jouw proces. Alle vragen zijn welkom en bespreekbaar.

 

Een moeder die voor zichzelf zorgt vertaalt zich in authentieke en intuïtieve zorg voor haar baby: een moeder in haar kracht.

 

Welkom op mijn ToBe-Kempen Mom pagina!

 

Doula-ondersteuning doorheen je zwangerschap en tijdens je bevalling

Wat doe ik nu eigenlijk als doula, ook wel bevallingscoach genoemd?

Als doula ondersteun ik aanstaande ouders mentaal-emotioneel, lichamelijk en praktisch/informatief tijdens de zwangerschap en bevalling. Daar waar nodig zet ik mijn expertise, mijn kennen en mijn kunnen in ten dienste van jouw proces.

De ondersteuning kan voor een geboorte thuis, in een geboortehuis of in een ziekenhuis. Mijn aanwezigheid in continue en mijn handelingen zijn niet-medisch. Net daarom is een geboortedoula een onmisbare aanvulling op je geboorteteam.

 

Hoe verloopt de doula-ondersteuning?

Wil je ontdekken of ik de doula ben om jou te ondersteunen, neem dan contact op met mij  voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek (excl. vervoersonkosten).

Is er die wederzijdse en noodzakelijke klik en wil je graag samen verder, dan plannen we doorheen je zwangerschap nog contactmomenten. Tijdens deze momenten leer ik jou en je gezin beter kennen en staan we stil bij hoe het met je (jullie) gaat! Een uiterst belangrijk onderdeel in de voorbereiding op het geboorteproces en het moederschap! Ik omarm je met je vreugde, je verdriet, je twijfel, je angsten.. jij mag er gewoon zijn!

Tijdens de contactmomenten kunnen volgende thema’s aan bod komen:

 • jouw algemeen welzijn: hoe gaat het echt met je?
 • je krijgt inzicht in het fysiologisch aspect van de naderende bevalling
 • je ontdekt en oefent bevallingshoudingen
 • je gaat aan de slag met ontspannings- en ademhalingstechnieken
 • je onderzoekt en ontdekt welke je geboortewensen zijn, met de mogelijkheid dit samen te gieten in een geboorteplan
 • indien gewenst maak ik je wegwijs binnen het geboortelandschap
 • je staat stil bij de voorbereiding op je postpartum (kraamtijd);
 • als bijkomende ondersteuning nodig is (mentaal, lichamelijk…), dan kan ik mee opzoek gaan naar passende hulp
 • ik informeer je over je rechten

Tijdens de geboorte:

 • mag je rekenen op mijn continue aanwezigheid van zodra je mij nodig hebt tot na de geboorte
 • ondersteun ik je met ademhalingstechnieken
 • ga ik samen met jou opzoek naar de gepaste bevallingshouding
 • pas ik ontspanningstechnieken toe, die bijdragen tot pijnverlichting
 • draag ik mee je bevallingswensen uit
 • ondersteun ik je partner (en andere gezinsleden)
 • vorm ik (indien gewenst) de brug tussen jou (& je partner) en de zorgverleners
 • anticipeer ik op de noden en behoeften die zich voordoen
 • indien gewenst (en het is mogelijk) tracht ik met mijn gsm foto’s te maken tijdens het geboorteproces

Vanaf je 37ste zwangerschapsweek ben ik de klok rond beschikbaar.

 

Na de bevalling kom ik nog eens langs om te horen hoe het met je gaat, om terug te blikken naar de bevalling, om er op dat moment te zijn voor jou, je baby, je gezin..

 

Bij voorkeur is je partner aanwezig bij elk contactmoment. Zo bouwen we samen aan de onderlinge vertrouwensrelatie. Daarnaast wordt informatie gedeeld en worden technieken samen aangeleerd. De partner kan ontdekken hoe jou te ondersteunen. De aanwezigheid van je partner geeft ook de kans om in te gaan op zijn/haar wensen, vragen of bezorgdheden.

 

In tussentijd ben ik bereikbaar via sms, WhatsApp en mail.

 

 

Ik bied ook aan HypnoBirthing®, zwangerschaps- en postpartum massages, placentaprints, Mother Blessings en meer.

 

 

Voor meer informatie, prijzen, voorwaarden en bijkomende opties nodig ik je uit een kijkje te nemen op mijn website: https://douladanie.be/doula-ondersteuning/

Postpartum (kraamtijd) ondersteuning & diensten

‘Er wordt niet alleen een baby geboren, ook een moeder, de zorg die haar baby krijgt heeft zij ook nodig.’

 

‘Postpartum’ verwijst naar de tijd na (post) de bevalling (partum). Het wordt ook wel het vierde trimester genoemd en het is minstens even belangrijk als de drie trimesters die er aan vooraf zijn gegaan. Steeds meer bereidt men zich bewust voor op de bevalling en bijzonder weinig of zelf niet staan we vooraf stil bij de periode erna. In onze samenleving benadrukken we te weinig dat eens de baby geboren is het dan eigenlijk pas echt begint. Ook de zorg voor de moeder (de kraamvrouw) is vooral praktisch gericht en dat is uiterst belangrijk en zinvol, maar wat met de zorg voor haar? Met de baby in de spotlight wie schenkt er aandacht aan de moeder? Hoe gaat het met haar?

Wist je dat als je als kraamvrouw voor jezelf zorgt doorheen je vierde trimester, je de voorwaarden creëert voor een duurzaam herstel. Omgekeerd is helaas ook waar. Het is zelfs zo dat hoe je herstelt tijdens je postpartum de gezondheid van je immuunsysteem bepaalt voor de rest van je leven. De zorg die je jezelf schenkt is daarom geen luxe, wel noodzaak.

 

Mijn aanbod is gericht om jou als vrouw zowel praktisch/informatief te ondersteunen. Ook emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel ondersteun ik je doorheen deze uiterst bijzondere en transformerende fase van je leven. 

Postpartum diensten

‘Mothering the Mother’ kraampakket

Met dit pakket bied ik postpartumondersteuning aan huis en/of in het ziekenhuis.
Dit doe ik door:

 • Mee een omgeving te creëren waarin nieuw leven een zachte, liefdevolle, warme landing kan voelen en waarin mama in alle rust kan herstellen
 • Ondersteunen van baby’s en mama’s herstel met natuurlijke huis-tuin-en-keukenmiddeltjes en met voeding specifiek gericht op het herstel in het postpartum & de borstvoeding
 • Aandacht te schenken aan het algemeen welzijn van mama en baby: met mijn aanwezigheid, luisterend oor, lichaamswerk..
 • Vrouwen te ondersteunen in hun transformatie naar het moederschap: ceremonie & rituelen
 • Mijn kennis en kunnen in te zetten indien gewenst: (lang)borstvoeden, tandem voeden, wasbare luiers, babyzindelijkheidscommunicatie, samenslapen, babydragen …
 • Ook aandacht te hebben voor het gezin als geheel: de partner, de andere kinderen … Ook kan ik mee ondersteunen met het zoeken naar een nieuwe gezinsbalans
 • Een brug te slaan tussen je gezin en de wereld: sociaal netwerk, professionals, de samenleving
 • Praktische ondersteuning in huishoudelijke taken, kraambezoek ontvangen (of net verzoeken om op een andere keer terug te komen), huisdieren & planten verzorgen …
 • Uit te zoeken van opties en creëren van mogelijkheden

 

Voor meer informatie en prijzen nodig ik je uit een kijkje te nemen op mijn website: https://douladanie.be/postpartum/postpartum-ondersteuning-aan-huis/

Aanvullende postpartumdiensten

Klik op de dienst naar wens en kom rechtstreeks op de website https://douladanie.be/ voor meer informatie.

Deze voedende en verwarmende zorg ondersteunt het welzijn van het vrouwelijk midden. Naast een streling voor de yoni is deze verwennerij ook heilzaam.

 

 

Met deze buikmassage schenk je jezelf naast ontspanning ook ondersteuning aan je algemene gezondheid en herstel.

Opties: buikpakking met herstellende kruiden.

 

 

Bengkung Bellybinding is een traditionele Maleisische methode van inbinden van de heupen, buik en een deel van de ribben van de pasbevallen vrouw door middel van een lange katoenen stof. Het is een oude en effectieve manier om de moeder te ondersteunen in haar postpartum herstel.

 

De Closing the Bones ceremonie (CtB), ook bekend als Rebozo massage of sluitingsritueel, is een diep ontspannende, verzorgende en helende behandeling. Bij CtB wordt gebruik gemaakt van een rebozo. Het is een soort van omslagdoek uit Mexico en Ecuador dat gebruikt kan worden om het lichaam te zeven, te masseren en in te wikkelen.

 

 

Praktische informatie

Afhankelijk van je keuze uit het aanbod maak ik graag live, telefonisch of via videocall vooraf kennis om zo op elkaar af te stemmen.

 

Mijn diensten zijn zo voorzien dat ik naar je toe kom. Dit kan bij je thuis of op een locatie naar jouw wens. 

 

Alle prijzen zijn exclusief vervoersonkostenen parkeerkosten zie https://douladanie.be/algemene-voorwaarden/

 

Baby’s zijn uiteraard welkom! Met de tijdsindicatie is rekening gehouden met mama’s & baby’s behoeften.

 

Neem een kijkje op mijn website voor prijzen en de voorwaarden rond annulaties: https://douladanie.be/algemene-voorwaarden/

Print Friendly, PDF & Email