logo-wit

Gratis infoavond gezonde voeding

Wie ben ik?

Arnout van den Berge, Podoloog bij ToBe

Podoloog sinds 2005 en ruime ervaring in een podotherapeutische en orthopedisch – schoen technische setting.

Woonachtig in Merksplas samen met mijn vrouw en 2 kinderen.

Sinds 2 jaar verbonden aan ToBe als podoloog.

Als hobby wandel ik graag met de hond, werk ik graag in de tuin of een toertje met de motor.

Wat ik mooi vind aan Tobe is dat er een samenwerkingsverband is van diverse therapeuten die elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Wat is podologie?

Podologie is een paramedisch beroep waarbij wij klachten ter hoogte van het onderste ledematen behandelen. Dit gaat van rugklachten tot heup – , knie- , onderbeen- en voetklachten. Denk maar aan bv: hielspoor, achillespeesklachten, voorvoetklachten, overbelasting letsels, lopersknie, etc. Maar ook bij twijfel van een verkeerd stap- of looppatroon is een bezoekje bij de podoloog een aanrader.

Op basis van een grondige anamnese en schoenadvies gaan we een uitgebreid biomechanisch onderzoek doen en een ganganalyse waarbij we de oorzaak van de klachten gaan achterhalen. Naast deze functionele problemen thv het bewegingsapparaat doen wij ook instrumentele behandeling, dit is een podologische behandeling van huid- en nagelklachten. Hierbij kan het zijn voor de behandeling van de klacht dat we beschermende of corrigerende technieken gaan toepassen om de oorzaak van het probleem aan te pakken: zoals een nagelbeugels of een orthese (teenstukje)

Zowel kinderen, volwassenen, sporters als ouderen kunnen bij mij terecht. Maar zeker ook diabetes en reumapatiënten. Waarbij preventie, onderhoud en controle van de voeten van uiterst groot belang is. Je volledige lichaam steunt op je voeten, Gezonde voeten zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

 

Behandelingen

Gang- en loopanalyse

Heb je last van een bepaalde blessure en je weet niet hoe het komt? Via de ganganalyse gaan we op zoek naar de oorzaak van je blessure of klacht.

Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek wordt schoenadvies gegeven en eventuele opstart van zooltherapie. Indien nodig kan er doorverwezen worden.

Functionele zooltherapie

De maatafname van de podologische zool gebeurd aan de hand van een 3D-scan. Je zool wordt volledig uitgetekend en achteraf uitgefreesd en bijgewerkt. Op basis van de resultaten van het functieonderzoek, de ganganalyse en maatname wordt de zool ontworpen. Volledige proces loopt door mijn handen.

Functionele zooltherapie

De maatafname van de podologische zool gebeurd aan de hand van een 3D-scan. Je zool wordt volledig uitgetekend en achteraf uitgefreesd en bijgewerkt. Op basis van de resultaten van het functieonderzoek, de ganganalyse en maatname wordt de zool ontworpen. Volledige proces loopt door mijn handen.

 

Podologische zolen zijn functionele zolen, corrigeren de voetfunctie en geven sturing waar nodig.

Podologische voetbehandelingen

Podologische voetverzorging is het behandelen van huid – en nagelaandoeningen. Zoals: ingegroeide teennagels, juist knippen van de nagels, verdikte nagels behandelen, overmatig eelt, likdoorns etc, waarbij een medische pedicure niet afdoende is.

E-mail:

arnout.vandenberge@tobe-kempen.be

info@podoloogturnhout.be

 

Tel.: 014-394422 (elke werkdag tussen 9u en 12u)

Print Friendly, PDF & Email