logo-wit

Valerie Pottier

Medische pedicure

Email: info@medischepedicurekempen.be

Website: http://www.medischepedicureturnhout.be/

“Veruit de meeste voet- en nagelproblemen zijn op te lossen, zonder pijnlijke behandelingen en zonder bloed. Dat verrast veel mensen in mijn praktijk. Voor mij is het de standaard.”

Ik zie veel patiënten in mijn praktijk met reuma, artrose, psoriasis, hallux valgus (een knobbel bij de grote teen doordat deze scheef staat) en spierpijnen. Geen probleem is voor mij te groot; wanneer het om voeten gaat, is er weinig wat ik in mijn praktijk nog niet heb gezien!

Trek op tijd aan de bel
Helaas bestaat er nog steeds een taboe over nagel- en voetaandoeningen. Veel mensen schamen zich en wachten daardoor te lang met het aankaarten van problemen.
Ik zie het als mijn missie om het gesprek hierover te openen, om hen te stimuleren om op tijd aan de bel te trekken, zodat zij geholpen kunnen worden voordat de problemen verergeren.

Bijna alles is op te lossen
Twijfel je of een behandeling zonder operatie in jouw geval mogelijk is, of maak je je zorgen? Neem dan gerust contact met me op om het te bespreken. Veruit de meeste voet- en nagelproblemen zijn namelijk op te lossen. Zelfs zonder pijnlijke behandelingen en zonder bloed.

Kalknagels en schimmelnagels bijvoorbeeld zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, goed te behandelen. Bij hallux valgus is een operatie vaak te vermijden door specifieke voettrainingen en het gebruik van de juiste ortheses.
Je kan bij mij rekenen op 100% openheid en eerlijkheid over je situatie en over de mogelijkheden voor behandeling. Ik heb regelmatig overleg met specialisten in het ziekenhuis. 

Hoe vaak moet je terugkomen?
Het doel is natuurlijk een situatie waarin jouw voeten weer comfortabel voor je voelen.
Daar werken we vanaf de eerste behandeling naartoe en ik laat het je direct weten wanneer het niet meer nodig is dat je bij me terugkomt. Vanaf het moment dat je probleem opgelost is, hoor je dat van me. Mensen vinden mij duidelijk en direct. Ze zijn blij om eens écht te weten wat de stand van zaken is.

Wat kan je verwachten van een behandeling
Tijdens elk bezoek worden je schoenen grondig gereinigd op een speciaal apparaat, tegen onder andere bacteriën, schimmels en zweet. Die zitten namelijk al in je schoenen en sokken en als je die na de behandeling weer aantrekt, doe je daar meer kwaad mee dan goed. Breng dus ook altijd een extra paar propere sokken mee naar je afspraak.

Tijdens de behandeling leg ik altijd alles uit wat ik doe in eenvoudige en duidelijke taal. Ik neem de tijd voor je die nodig is, want het werk luistert nauw.  

Na afloop krijg je de nodige uitleg, zodat je precies weet hoe je je voeten thuis kan verzorgen. Die thuisverzorging is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk herstelt. Alle informatie noteer ik voor je op een kaart, om je ook thuis een leidraad te bieden. Desgewenst stuur ik je een medisch verslag voor de huisarts, specialist of werkgever. Problemen in de tussentijd kun je aan me melden door me via WhatsApp een foto door te sturen.

Materiaal
Ik werk uitsluitend met medisch materiaal, medische producten en steriele kompressen (alle producten komen uit het ziekenhuis). Al het materiaal wordt ultrasonisch gereinigd met een laboratoriumvloeistof en de handdoeken die ik gebruik, worden chemisch gereinigd door een professionele firma.

Voor wie?
Alle nagel- en voetaandoeningen, in het specifiek:

Praktische informatie
Waar            ToBe-Kempen, Hendrik Consciencestraat 20
Wat               Medische pedicure
                       Extra services: Persoonlijke anamnese en opvolging. Je schoenen worden gereinigd op een speciaal apparaat. Goed om te weten: Breng altijd een extra paar                             sokken mee bij je pedicurebehandeling.
Wanneer      Enkel op afspraak.
                       Een afspraak inplannen kan op de volgende manieren:

                       Telefonisch: 0488 64 68 16
                       E-mail: pedicure@tobe-kempen.be
                       Website: www.medischepedicureturnhout.be
Investering Medische pedicure standaard: €50 (tot 1 uur)
                       (voeten en nagels desinfecteren, teennagels knippen, vijlen en verzorgen, eelt verwijderen)
                       Medische pedicure uitgebreid: €75 (tot 1,5 uur)
                       (kalk- en schimmelnagels behandelen, ‘onzuiverheden’ zoals likdoorns en eelt verwijderen, zalven en crèmes, aangepast volgens problematiek: gebruik van                               windels, kompressen…)

Over Valerie Pottier


Gevolgde opleidingen
Valerie Pottier is sinds 2012 gediplomeerd in medische pedicure en kinesiologie. Zij volgde verschillende specialisaties in haar vak, zowel in België als in Nederland:
– Specifieke anatomie en fysiologie, Pathologie, Orthopedie, Kinesiologie
– Dermatologie, Endocrinologie
– Behandeling van de risicovoet, wondzorg
– Voetreflexologie, massagetechnieken, acupressuur
– Gewrichtspijnen (reumatoïde artritis, artrose,…)
– Behandeling van diabetes-, reuma- en artrosepatiënten

Print Friendly, PDF & Email