fbpx

Sabine Guitard | Familieopstellingen

SabineGuitard

Sabina Guitard | Familieopstellingen

Familieopstellingen

Zonder teveel woorden stel ik een stukje uit je familiesysteem op dat relevant is voor jouw vraag. Dan gaan we kijken naar wat zich toont, en krijgen zo inzichten in de oorsprong van de verstrikking die jij meedraagt uit jouw systeem.
Vaak ligt de wortel van jouw probleem niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen uit jouw familiesysteem, soms zelfs generaties ver.

Onbewust draag jij stukken mee, die in het verleden niet verwerkt zijn door jouw familieleden. Dat komt omdat je onbewust loyaal wil zijn aan jouw familie. Jij draagt de verstrikkingen uit liefde mee, maar ze kunnen jouw leven zodanig overschaduwen, dat je er teveel last van krijgt. Verstrikkingen in het systeem ontstaan heel vaak bij grote trauma’s, zoals oorlog, miskramen, zelfmoord, vroege sterfte, uitsluiting, verkrachtingen, etc.

Om een opstelling te doen, is het dus zeer goed, maar niet noodzakelijk, om soortgelijke feiten uit jouw familie te kennen. Die kunnen ons helpen bij het begrijpen van wat we zien.

Bij opstellingen in groep worden de aanwezigen gevraagd om representant te zijn voor jou en alle mogelijke elementen , personages uit jouw opstelling. Zij geven informatie door die zij als representant voelen, ervaren, binnenkrijgen, …

Bij een individuele setting gebruik ik pantoffels, en kussens die op de plaats van de representant worden gelegd, en kan de vraagsteller of ikzelf op elke plaats gaan invoelen.

De uitwerking van een opstelling kan zich meteen manifesteren, doch, het kan ook zeer langzaam verandering brengen, waardoor het soms lijkt of het niets met je heeft gedaan. Geef je onderbewuste de tijd om dat wat zich toonde in de opstelling, en de heling die in de opstelling gebeurde, toe te laten, en zijn werk te laten doen.

Workshop praktisch:

Alle aanwezigen kunnen meedoen als representant in een opstelling van anderen. Als representant heel je ook stukken uit jouw eigen leven en systeem. Je wordt niet zomaar gevraagd op een bepaalde plaats te staan. Het is dus een mooie kans voor iedereen.
Er wordt op de dag zelf bepaald wie er een thema kan inbrengen. Dat gebeurt op basis van “toeval”.

Meebrengen: lunchpakket, pantoffels, ev. een (simpele) stamboom van jouw familie (met enkele feiten)

Start: 9.30 u.  –  Einde: 16 u.
Data: zondag 26 januari, zondag 23 februari, zondag 5 april

Prijs: € 40 per dag (thee, water en versnapering inbegrepen)

Schrijf je in via: 

Een afspraak maken kan via e-mail of telefoon:

E-mail: sabine.guitard@tobe-kempen.be
Tel.: +32 (0)499 10 87 04

Website: www.shanite.be

Over ToBE Kempen

Onder de vorm van co-working space bieden wij ruimtes aan waar lesgever en lesnemer, waar therapeut en patiënt mekaar gemakkelijk kunnen vinden in een aangename omgeving.

Bij ToBE werkt iedere therapeut/lesgever vanuit zijn eigen ervaring onder 1 zelfde visie en concept waar gezondheid, welzijn en co-working centraal staan. Een plaats waar je kan groeien en ontwikkelen naar je authentieke zelf of van hieruit kan gaan creëren. We zijn wie we zijn! En als we echt kunnen zijn wie we zijn gaat alles zoveel gemakkelijker. Vanuit ons eigen ik kunnen we veel meer dan we denken. We brengen alles in beweging en dat is gewoon zo fijn.