fbpx

Martine Schrage | Mindfulness

martineschrage

Martine Schrage | Mindfulness

Mindfulness training is een oefening in leren omgaan met stress, emoties en spanning. Het kan helpen bij piekeren, depressiviteit, slaapproblemen, lichamelijke klachten, stress.

In mindfulness training leren we hoe we steeds weer de rust en helderheid in onszelf kunnen opzoeken. Wanneer het leven ons deze rust niet gunt, leren we zo goed mogelijk om te gaan met wat er gebeurt. Lichaam, gevoelens, gedachten en communicatie zijn daarbij belangrijke thema’s.

Mindfulness is iets waar je je in oefent

Mindfulness training is iets van dag tot dag, van leuke dagen en van rotdagen. Mindfulness trainen is alleen maar mogelijk met grote mildheid en (zelf)respect. Bij mindfulness training maak je jezelf te vriend, krijg je gevoel voor je eigen reacties al dan niet in spannende stressvolle situaties.

We gaan vaak over grenzen zonder dat in de gaten te hebben, we worden er zelfs toe aangemoedigd in deze maatschappij. Mensen zetten zichzelf onder druk en laten zich onder druk zetten.

Het is lastig om niet te bezwijken voor die maatschappelijke druk. De drukte van je leven zorgt voor een soort bewustzijnsvernauwing waarin veel onzichtbaar blijft. Deze stress laat sporen na. Maar je lichaam liegt nooit, je lichaam is altijd eerlijk en confronteert je met de werkelijkheid. Daar zal je het altijd mee moeten doen.

Mindfulness training

In de mindfulness training werken we met eenvoudige oefeningen gericht op tot stilstand komen, kijken naar en omgaan met wat zich aandient.

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2,5 uur: 6 lessen en 1 terugkomsessie ‘Unplug XL’ die je vrij kunt kiezen uit het aanbod. Bij de training hoort een werkboekje.
Nadat je de volledige training gevolgd hebt, kan je je opgebouwde mindfulness-skills onderhouden op de regelmatige ‘Unplug XL’-bijeenkomsten die ook op woensdagavonden doorgaan.

Klik hier voor data en praktische info

Inschrijven en meer info: per mail naar martine.schrage@tobe-kempen.be.

Voor wie?

Deze training richt zich tot mensen die niet alleen maar passief willen afwachten, maar zelf actief willen bijdragen aan hun eigen welzijn. De training vraagt wel eigen inzet. Het echte leren gebeurt tijdens het dagelijkse oefenen thuis. Wie deelneemt verbindt zich om gedurende deze acht weken minstens drie kwartier per dag voor zichzelf te reserveren en thuis te oefenen.

De training is geen op zichzelf staande behandeling van lichamelijke of psychische problemen. Het kan wel een ondersteuning zijn. Met mindfulness leer je stoppen en kijken. Naar de gedachten, je gevoelens, naar het contact met je ademhaling, met je lichaam. Dat is niet vanzelfsprekend, dat vraagt oefening en mildheid. Het is belangrijk om jezelf nooit te forceren of te laten forceren. Meditatie is jezelf nabij zijn. In je pijn, zonder moeten, zonder afwijzen, met mateloze mildheid.

‘Unplug’

…Opgelet… Unplug staat ‘on hold’. We houden je hier op de hoogte zodra we er terug mee starten.

Hoe je ook mediteert of welke meditatievorm je ook beoefent, iedereen is welkom bij Unplug op maandag. Ook als je nog noooit gemediteerd hebt.
Onder de middagpauze even je batterijen opladen door te Unpluggen. Alle stekkers eruit en even thuiskomen bij jezelf. Op adem komen.

Voor de prijs van een kop thee heb je de meest herstellende middagpauze op deze eerste dag van de werkweek. Kom binnen, zet je en mediteer. Liggend, zittend, met je koptelefoon voor een geleide oefening of puur natuur je ademhaling volgen. Voor drie kwartier of voor vijf minuten, jij kiest zelf. De Unplugruimte is open tussen 12:15 en 13:00 uur

Je steekt €5 in de pot bij binnenkomst (gratis thee na je meditatiepauze is inbegrepen) of je neemt een abonnement.
(lees meer)
Mediteren is helemaal niet moeilijk. Kom binnen, ga gewoon zitten en adem. De rest gaat vanzelf.

Over ToBE Kempen

Onder de vorm van co-working space bieden wij ruimtes aan waar lesgever en lesnemer, waar therapeut en patiënt mekaar gemakkelijk kunnen vinden in een aangename omgeving.

Bij ToBE werkt iedere therapeut/lesgever vanuit zijn eigen ervaring onder 1 zelfde visie en concept waar gezondheid, welzijn en co-working centraal staan. Een plaats waar je kan groeien en ontwikkelen naar je authentieke zelf of van hieruit kan gaan creëren. We zijn wie we zijn! En als we echt kunnen zijn wie we zijn gaat alles zoveel gemakkelijker. Vanuit ons eigen ik kunnen we veel meer dan we denken. We brengen alles in beweging en dat is gewoon zo fijn.