logo-wit

Osteopathie

Osteopathie is een holistische manuele geneeswijze. Dit betekent dat de osteopaat uitgaat van de gedachte dat het lichaam een eenheid is in bewegen en functioneren. Bestaande uit drie verschillende systemen (het spierskeletale, het organische en het neurologische systeem) die elkaar in evenwicht houden. Bij een verstoring van dit evenwicht corrigeert de osteopaat oorzakelijk het bewegingsverlies op manuele wijze. Hierdoor krijgt het lichaam zijn zelfgenezend vermogen terug waardoor het lichaam zelf de klacht oplost.

 

U kunt zonder verwijzing van een (huis)-arts rechtstreeks bij een osteopaat terecht. De ziekenkas voorziet een tussenkomst en u heeft geen doorverwijzing nodig door de arts wat niet wil zeggen dat de osteopaat een vervanger van de huisarts of kinderarts is.

Osteopaten bij ToBe

Osteopathie is een manuele geneeswijze (bijna uitsluitend met de handen uitgevoerd) die zich richt tot mensen met bepaalde aandoeningen van gewrichten of weefsels in het algemeen (spierweefsel, bindweefsel, zenuwweefsel). Een osteopaat luistert eerst uitgebreid naar de patiënten en stelt hen vragen. Daarna volgt een systematisch onderzoek van de beweeglijkheid van diverse lichaamsstructuren.

Boek snel je lessen via je telefoon

Er wordt nu toegang gevraagd tot je camera, agenda en er wordt gevraagd of de app je meldingen mag sturen om je te herinneren aan de lessen. Als je dat fijn vindt, kun je hierop met ‘toestaan’ antwoorden.

Ontdek onze ruimte/praktijk

logo-wit

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.