Dorien Menten

Jongerencoaching

Wie is Dorien Menten?

Sinds 2005 ben ik leerkracht secundair onderwijs en ondertussen ook al enige jaren socio-emotionele leerlingenbegeleider. Ik weet wat er omgaat bij jongeren en vertoef elke dag mee in hun leefwereld. Een luisterend oor bieden en zoeken naar mogelijkheden om vooruit te kunnen is mijn doel. Na tal van vormingen, opleidingen en studies kan ik wel zeggen dat ik heel wat bagage heb om jongeren te coachen op een persoonlijke en laagdrempelige manier. Sinds oktober 2019 startte ik met mijn eigen coachingspraktijk ‘Wijs vooruit’ in Tielen.

Meer info kan je vinden op www.wijsvooruit.com
Tel.: +32 (0) 497 34 92 81

Jongerencoaching

Onze complexe samenleving is niet altijd even gemakkelijk voor onze jongeren. De invloed van sociale media, groepsdruk, vele verwachtingen, … zorgen er soms voor dat jongeren zich niet goed in hun vel voelen. Daarom wil ik op een laagdrempelige en oplossingsgerichte manier jongeren helpen om vooruit te kunnen in hun leven. Dit begint bij wijsheid over zichzelf.

Alle wijsheid begint bij zelfkennis!

Jongerencoach

Doelgroep

Als jongerencoach richt ik me vooral op schoolgaande jongeren vanaf 10 jaar tot 18+ die:

- zich niet goed in hun vel voelen
- in de knoop zitten met zichzelf
- moeite hebben om zich weerbaar op te stellen
- faalangstig zijn
- te maken krijgen met verlies
- te maken hebben met rouw
- weinig zelfvertrouwen hebben
- een echtscheiding meemaken
- …

Werking

intakegesprek – traject – evaluatiegesprek

Intakegesprek:

Zowel de ouders als de jongere zullen deelnemen aan het gesprek. Zo kunnen we samen de hulpvraag bepalen en een traject uitstippelen. Ben je 18+? Dan kan een intakegesprek ook zonder je ouders.

Traject:

Een sessie duurt 50 minuten. Tijdens deze sessie zullen verschillende methodieken gebruikt worden om tot inzicht te komen o.a. gesprek, creatief coachen, psycho-fysieke training, ademhalingsoefeningen, visualisatie … Na elk gesprek bespreken we wat aan de ouders meegedeeld kan worden.

Evaluatiegesprek:

Na enkele sessies plannen we een moment om samen met de ouders te evalueren. We blikken even terug op de afgelopen sessies en bepalen hoe we het verder aanpakken. Ben je 18+ kan een evaluatiegesprek ook zonder je ouders.

Leercoaching

Wat is leercoaching?

Vanuit het grote aanbod aan leermethodieken gaan we samen op zoek naar de methode die bij de jongere past. Niemand kiest ervoor om niet te slagen. Soms heeft de jongere geen efficiënte leermethode waardoor succes uitblijft. Door middel van kleine wijzigingen in te voeren hopen we het leerpatroon van de jongere aan te passen waardoor de jongere meer gemotiveerd is om te leren. Studeren en hierdoor tijd winnen! Wie wil dit nu niet?

Hoe gaan we te werk?

Door middel van een intakegesprek met de jongere en de ouders zullen we bepalen waar de noden liggen en hoe we het traject zullen vormgeven. Na dit intakegesprek gaan we echt van start door individuele sessies met de jongere.

Tarieven

Jongerencoaching

Intakegesprek (50’): € 45
Individuele sessie (50’): € 55
 

Leercoaching

Intakegesprek (50’): € 45
Individuele sessie (50’): € 55

Overige behandelaars