logo-wit

ToBe Art

Hier krijgen lokale kunstenaars de kans om hun materiaal te exposeren

Huidige Tentoonstellingen

Michaël Marek is een kunstschilder uit Oud-Turnhout

Als kind was Michaël reeds gefascineerd door tekenen en creatief bezig zijn.

Hij volgde de opleiding Kunstfotografie en daarna Plastische kunst aaan de hogeschool te Hasselt.

Na het volgen van de lerarenopleiding geeft hij momenteel les aan Campus Ieperstraat te Herentals als leraar beeld.

Michaëls werken zijn soms kleurrijk, soms enkel in zwart-wit tonen. Soms uitbundig en soms sober.

De werken zijn steeds geschilderd met oog voor techniek en vakmanschap.

Thema’s die in zijn werk aan bod komen zijn toekomstvisies, natuur, mensen, architectuur.

Geniet van de werken die momenteel bij Tobe kempen te bezichtigen zijn!

Michaël Marek

Ganzendreef 15

2360 Oud-Turnhout

0497700722

Voorstelling ToBe – Stephanie Gillis

Al als kind genoot ik meer van het knutselen en kleuren dan van het drukke verenigingsleven of sporten, waardoor de tekenacademie van Turnhout mijn wekelijkse hobby werd. Ik vergaarde hier een brede basis aan kennis en vaardigheden. Ik noem mezelf een ‘all-round’ creatieveling: ik beperk me niet tot één type materiaal, medium of thema (al zie je dieren geregeld terugkeren in mijn creaties). Dat merk je ook aan de diversiteit van mijn werken die in ToBe te bezichtigen zijn.

Creëren bleef veelal beperkt tot mijn hobby, maar het gaf nog meer voldoening als ik een ander er ook blij mee kon maken. Sinds 2018 heb ik mijn kennis en kunde uitgebreid met het maken van muurschilderingen (murals) en raamschilderingen, twee ambachten die sterk op de achtergrond zijn geraakt maar die terug meer waardering genieten. Misschien spotte je de muurschilderingen in de panden van Tatí al, of zag je rond de feestdagen raamschilderingen opduiken bij lokale zaken? Daarnaast maak ik illustraties en eenvoudig grafisch ontwerp en geef ik creatieve workshops aan jong en oud.
Als creatieve ondernemer (Phantasie) zet ik het verhaal of de dromen van anderen om in beelden en kleur, en verbindt ik mensen in datgene wat hen gezamenlijk interesseert: het plezier om te creëren en experimenteren. In 2021 begon ik met het branden van afbeeldingen en teksten op hout. Een heel andere ondergrond om op te werken, maar opnieuw een echte ambacht! Deze werkjes maak ik vooral op bestelling. Bekijk zeker eens mijn Facebook- of Instagrampagina om meer te zien!

 

Stephanie Gillis
facebook.com/PhantasieSG
instagram: stephaniegillis_phantasie

0492 79 87 24
info@phantasie.be

logo-wit

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.