Anja Van Damme

Erkend Shiatsu-practitioner, Reiki master, Life coach, stress- en burnoutcoach

Competenties individueel aanbod: erkend shiatsu practitioner, reiki master, life coach, stress- & burn-outcoach

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een traditionele en praktijkgerichte vorm van lichaamswerk op basis van meridianen of energiebanen. In het Japans betekent shiatsu “vingerdruk”, maar als ervaren beoefenaar integreer ik ook aanraking, aangename druk, fascia-technieken, cranio-sacraal therapie, reiki en zachte manipulaties om de energie van het lichaam in evenwicht te brengen of te bevorderen.

Shiatsu bevordert het zelfhelende aspect van het lichaam. Het heeft effect op de hele persoon. Het werkt in op het fysieke lichaam, maar ook op de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het zijn.

Het is een diep ontspannende ervaring. Regelmatige behandelingen kunnen stress en ziekte verlichten en je gezondheid en je welzijn in balans houden. Shiatsu helpt een opeenstapeling van stress in ons dagelijks leven te voorkomen. Shiatsu wordt aangekleed gegeven op een futon (=zachte matras) op de grond.

Het is een complementaire vorm van geneeskunde.

Online reserveren - Shiatsu
Online reserveren - Reiki
Online reserveren - Stress & burn-out coach

Waarbij helpt shiatsu massage?

– Stress-gerelateerde klachten
– Bevordert het welzijn
– Helpt bij de slaapkwaliteit
– Hoofdpijn en migraine
– Rug-, nek- en schouderklachten
– Spijsverteringsklachten
– Menstruatieklachten
– (faal)angst en emotionele klachten
– Burn-Out

Reiki & Riatsu

Reiki betekent universele levensenergie. Het is een behandelwijze om op een liefdevolle manier te helen, zowel op lichamelijk als op geestelijk niveau. Deze methode doet de levensenergie stromen door middel van handoplegging. Net zoals shiatsu is dit een holistische benadering. Het heeft effect op het fysieke lichaam en op de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het zijn. 

Riatsu is een combinatie van reiki en shiatsu.

Massage en coaching

Stoelmassage: is een massage op een speciaal daarvoor ontworpen stoel waar je gedurende de massage comfortabel kan op zitten. Ook hiervoor wordt shiatsu gebruikt, een vorm van drukpuntmassage.

Life coach: Ik neem je mee op weg bij het ontwikkelen van een helicopterperspectief over je persoonlijke situatie. Hierbij worden de verschillende levensdomeinen respectvol onder de loep genomen. Na een eerste intakegesprek (kennismaking), waarin de basis wordt gelegd voor een vertrouwensrelatie, verruimen we onze blik en gaan we op zoek naar onderliggende inzichten. De coaching is doel- en resultaatgericht.

Stress- & burn-outcoach: Jij bepaalt het onderwerp, het doel en het ritme van de coaching. Zo word je gestimuleerd om je eigen antwoorden te vinden en je eigen beslissingen te nemen. Een gestructureerde, evidence-based stappenplan vormt de rode draad doorheen jouw proces.

Comptetenties groepslessen: yinyoga en stoelyoga docente

Yinyoga is een langzame, rustgevende vorm van yoga. Bij yin yoga worden de lichaamshoudingen voor een langere tijd vastgehouden. Deze houdingen zijn gericht op het versterken en versoepelen van je bindweefsel en je gewrichten. Je luistert naar je lichaam en kijkt hoe ver je kunt te gaan.

Stoelyoga biedt tal van mogelijkheden om gezond en veilig te bewegen. We nemen je mee op reis, om te ontdekken wat je nog wel kan. Je leert terug van je lichaam houden. Wees actief door matig te bewegen, want rust roest. Beschouw de wijsheid van je lichaam en je eerdere ervaringen als een zegen. Deze vorm van yoga is geschikt voor senioren, mensen met fybromyalgie en mensen met een burn-out of depressie.   

Praktische informatie

Voor wie?

Kinderen: 6 jaar t.e.m. 12 jaar
Jongeren: 13 jaar t.e.m. 17 jaar
Volwassenen: 18 jaar t.e.m. 80 jaar

De lessen yinyoga (elke maandagavond van 20 tot 21uur) en stoelyoga (elke vrijdagochtend van 10u15 tot 11u15) zijn te reserveren en betalen via ons creditsysteem: https://tobekempen.clubplanner.be/

Praktisch?

Shiatsu Me-time 60 minuten:                         € 70
Reiki healing 60 minuten:                              € 70
Life coaching 60 minuten:                             € 70
Stress- & burn-out coaching 60 minuten:      € 70
Riatsu 90 minuten (reiki + shiatsu):               € 90
Intakegesprek in het kader van coaching:     € 95
Stoelmassage 30 minuten:                            € 40

Combinaties en abonnementen: zie website: www.shiatsuequilibre.be

Overige behandelaars