Arnold Vanderlyde

Fighting Fit Boxing

Fighting Fit Boxing: ontwikkel je fysieke en mentale mogelijkheden

Fighting Fit Boxing bestaat uit weerbaarheidstrainingen die gericht zijn op de ontwikkeling van je eigen fysieke en mentale mogelijkheden. Het heeft een positief effect op je zelfvertrouwen, je werkt aan je weerstand en krijgt meer energie. Iedereen heeft een kracht in zich. Fighting Fit Boxing is erop gericht op die kracht in jezelf aan te boren en op een constructieve manier uit te bouwen. Je gaat op zoek naar je eigen ‘winnaarsmentaliteit‘ en je ‘Fighting Spirit‘ als basis voor persoonlijke groei.

Tijdens de actieve sessies krijg je in groep basis-bokstechnieken aangeleerd. Er is geen ervaring of voorkennis nodig voor deze trainingen en iedereen – van alle leeftijden – kan de technieken in korte tijd aanleren op eigen niveau.

Boksen is een van de oudste sporten uit de geschiedenis. Het is een sport waarbij je veel spiergroepen tegelijkertijd gebruikt, je bouwt je uithoudingsvermogen op en je ademhaling verbetert. Daarnaast werk je aan je kracht, je coördinatievermogen en je reactievermogen. Terwijl je bokstechnische vaardigheden steeds verder verbeteren, worden alle zintuigen op scherp gezet.

Aanbod

“Wees niet bang voor het onbekende. Kijk het recht aan in het gezicht en durf het gevecht aan te gaan met jezelf. Daarin zit de uitdaging van succes en daar begint persoonlijke ontwikkeling.”
– Arnold Vanderlyde

Particulieren – in groep

De trainingen worden gegeven in groepsverband. Het programma is actief, maar geschikt voor alle leeftijden. Er is geen sprake van competitie of zo hard mogelijk slaan. Fighting Fit Boxing is recreatief. Aan de basis ligt respect – voor jezelf en voor de tegenstander, zelfbeheersing, (zelf)vertrouwen, discipline en wilskracht. Je wordt dus niet alleen fitter en vitaler van, maar je vergroot ook je mentale mogelijkheden, iets waar je in het dagelijkse leven zeker profijt van zal hebben.

Bedrijven – in teamverband

Voor bedrijven bieden wij interactieve programma’s aan. Een belangrijk doel binnen onze programma’s voor bedrijven is het initiëren van veranderingsprocessen bij zowel individuen als in teams. Teams en individuen worden letterlijk en figuurlijk in beweging gezet.

Daarbij gebruiken we bewezen methodieken en modellen, zoals ‘action learning’, die inzicht geven in alle verschillende aspecten die een rol spelen bij verandering en in de manier waarop deze aspecten met elkaar samenhangen. Een groot onderdeel daarvan is het trainen van de communicatieve vaardigheden.

We richten ons op de ontwikkeling van mensen en hun individuele ‘spirit’ en op de verbinding binnen een team – de ‘teamspirit’. Er wordt aandacht gegeven aan de positieve betekenis van het woord ‘fighting’ en de inspirerende werking van een ‘winnaars mentaliteit’.

De praktijkgerichte programma’s bieden een referentiekader om de verschillende fasen van veranderingsprocessen zorgvuldig te begeleiden. Het geeft managers, projectleiders en andere leidinggevenden concrete handvatten om met verandering binnen een bedrijf om te gaan. Maar ook medewerkers van een bedrijf kunnen hun voordeel doen met de inzichten.

Praktische info

“De grootste ontdekking van mijn generatie is dat een mens zijn leven kan veranderen door zijn houding te veranderen.”
– William James

 

Wat
Fighting Fit Boxing

Wanneer
Elke dinsdagavond van 20:00 – 21:00

Investering
Prijs per les 5 credits
De credits kunnen hier aangeschaft worden. Er wordt gevraagd om je in te loggen in ons systeem. Ben je nieuw en heb je nog geen inloggegevens? Klik dan hier om je in te schrijven.

Voor wie
Voor iedereen die zich fitter en energieker wilt voelen en/of wilt werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Meer nood aan individuele begeleiding?
Vraag naar de mogelijkheden voor personal training.

Over Arnold Vanderlyde

Arnold Vanderlyde is voormalig Nederlands bokser. Driemaal won hij Olympisch brons. Daarnaast was hij drie keer Europees en acht keer Nederlands kampioen. Na het beëindigen van zijn succesvolle sportcarrière heeft Vanderlyde zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het geven van seminars, workshops en trainingen voor het bedrijfsleven, sportteams, verenigingen en instellingen.

Met een grote dosis charisma en soms een vleug humor weet Vanderlyde met gemak te motiveren. Individuen en teams worden letterlijk en figuurlijk in beweging gezet, want beweging vormt de basis van ontwikkeling. Zijn levensmotto is allesomvattend: “Zolang je in beweging bent, is de kans dat je geraakt wordt het kleinst.”

Gevolgde opleidingen

Een oplijsting van mijn pad:

  • Verpleegkunde
  • Basic Teacher Certificate Do-In Yoga (Do-In School)
  • Licenced Do-In-Yoga teacher bij de Do-In School (Claudia Heydel)
  • Munay-ki sjamanistische inwijdingen (Mieke Polfliet)
  • Yin Yoga Teacher (Rise & Shine Yoga, Ibiza)
  • Stress- en Burnout preventie & coaching (Coach Clinic)
  • Mindfulness basic trainer (I AM instituut voor Aandacht en Mindfulness)
  • Naturopaat opleiding & Voetreflexologie
  • Verbindende natuur coach opleiding (Coach Clinic)

Overige behandelaars