logo-wit

Rivalda Janssen

Vroedvrouw

E-mail: rivaldajanssen@hotmail.com
Tel.: 0477 24 61 86
Website: www.luciadavina.be

Natuurlijke begeleiding van kinderwens tot moederschap

De reis van het zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en daarna het moederschap is een bijzondere. Eentje die voor iedereen uniek is – zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Een vroedvrouw kan je ondersteunen om gezond, comfortabel en goed geïnformeerd van start te gaan in jouw eigen reis.

Vanaf eerste moment dat je ontdekt dat je zwanger bent, ben je welkom voor alle vragen die je hebt over deze periode. Wil je graag een zo natuurlijk mogelijke zwangerschap en bevalling? Ik sta voor je klaar om je te ondersteunen en begeleiden met adviezen voor die passen bij jouw situatie en een luisterend oor wanneer je dat nodig hebt. Jouw welzijn en het welzijn van jouw baby staan nu op de eerste plaats. Samen gaan we bekijken wat jij op dit moment nodig hebt en wat je wilt weten, zodat je bewuste keuzes kunt maken die goed voelen voor jou en je baby. Ik ben er om jou hierin bij te staan en te begeleiden en natuurlijk is ook je partner van harte welkom.

 

Al je vragen rondom zwangerschap beantwoord
Je ondergaat grote veranderingen waar je, begrijpelijk, vragen over hebt; over het verloop van je zwangerschap, wat je kunt verwachten, wat het beste is voor je kindje en voor jou. Over zwangerschapskwaaltjes en hoe je ze kunt verzachten… Dingen waar je tegenaan loopt, bezorgdheden die je hebt en overwegingen die je moet maken – ga je bijvoorbeeld voor borstvoeding of flesvoeding? Maar ook praktische vragen, zoals: ‘Wat stop ik in m’n valise?’ of ‘Wat is gezonde voeding op dit moment?’ Het geeft vaak een pak rust als je weet wat je kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden op wat er nog gaat komen.

 

Samen kunnen we een geboorteplan opstellen, waarin staat hoe jij het liefste wilt bevallen. Dat geeft jouw en je partner tijdens de geboorte een leidraad en een basis om kracht uit te putten en jullie wensen kenbaar te maken. Want, eerlijk, jij hebt het op dat moment druk genoeg. Jouw focus is op dat moment duidelijk: jouw baby.

 

Zo natuurlijk mogelijk
Een baby is zo fragiel en vanzelfsprekend wil je het beste voor je kindje. Tijdens de consultaties bekijken we samen hoe je op een zo natuurlijk mogelijke manier met je baby om kunt gaan. Bijvoorbeeld hoe je ervoor kunt zorgen dat je baby ontspant en hoe je tegelijkertijd zelf ontspant. Hoe je de hechting en binding met je kindje kunt bevorderen door warm contact. Aanvullend kun je, als je dat zou willen, kiezen voor babymassage of homeopathie.

Gratis advies tijdens en na je zwangerschap

Soms zie je door de bomen het bos niet meer als je met al je vragen online op zoek gaat naar antwoorden. Goed nieuws! De consultaties rondom de geboorte (perinatale counseling) worden namelijk voor een groot deel vergoed wanneer je bent aangesloten bij een mutualiteit.

 

Tijdens jouw zwangerschap heb je recht op 12 gratis consultaties van een vroedvrouw. In de periode tot 1 jaar na je zwangerschap krijg je nog eens 6 of 7 afspraken vergoed (afhankelijk van hoeveel dagen na de geboorte je naar huis gaat). Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Ik werk met de Derdebetalersregeling en regel de betaling direct met jouw mutualiteit. Jij hoeft alleen je moederboekje mee te nemen.

 

Ook alle metingen (zoals bloeddrukmeting, urinecontrole, suikertest, bekijken hoe de baby ligt) zijn gratis. Er worden enkel dossierkosten in rekening gebracht. Wil je aanvullend gebruik maken van babymassage of wil je homeopathie inzetten, dan worden daarvoor wel kosten aangerekend.

 

Praktische informatie

Wat
Ondersteuning en advies van kinderwens tot moederschap.

 

Wanneer
Op afspraak

 

Kosten
Gratis: Er worden eenmalig dossierkosten aangerekend bij aanvang, verder zijn de perinatale consultaties gratis. Tot 12 perinatale consultaties worden vergoed en daarnaast nog 6 of 7 bezoeken na de bevalling (afhankelijk van het aantal dagen na je bevalling dat je naar huis gaat). Ook alle metingen gratis (bloeddruk, urine, suikertest…). Enkel voor het inzetten van homeopathie en babymassage worden kosten aangerekend.

 

Voor wie
Voor iedereen die zwanger is of wilt worden! En voor iedereen die net bevallen is.

Je kunt bij mij terecht voor:

 

  • preconceptionele, prenatale en postnatale thuiszorg
  • alle vragen rondom het verloop van je zwangerschap, wat kun je verwachten, kwaaltjes, etc.
  • natuurlijke therapieën en Klassieke Homeopathie
  • babymassage
  • metingen (algemene bloedanalyse, urineanalyse, bloeddrukmeting, suikertest)
  • groei van de baby controleren, luisteren naar de hartslag, bekijken hoe de baby ligt
  • opstellen van een geboorteplan, hoe zou je het liefste bevallen?
  • een luisterend oor, mentale ondersteuning en begeleiding
  • vertrouwenspersoon aan wie je al je bezorgdheden kunt uiten

Over mij

Niet alle dromen worden realiteit, maar alles wat nu voor mij realiteit is, begon ooit met de droom om vroedvrouw te worden. In 2001 nam ik met veel trots mijn diploma als Vroedvrouw in ontvangst. Aansluitend startte ik in 2002 als Vroedvrouw/Sociaal Verpleegkundige bij Kind & Gezin, waar ik negentien jaar heb gewerkt.

 

Mijn postgraduaat: ‘Preconceptionele zorg’ behaalde ik in 2012. In 2015 volgde ik aanvullend de opleiding ‘Homeopathie in de verloskunde’. Deze laatste opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik gebeten ben door de ‘homeopathie-microbe’. Dat zorgde ervoor dat ik in juni 2018 afstudeerde als Klassiek Homeopaat… voor mijzelf de kers op de taart.

 

In 2017 ben ik gestart als zelfstandig vroedvrouw en sinds 2021 kun je bij me terecht via ToBe-Kempen. Ik vind het een belangrijke meerwaarde om na thuiskomst van het ziekenhuis een aanspreekpunt te zijn in goede en in moeilijkere dagen. Om toekomstige mama’s en vanzelfsprekend ook papa’s bij te staan en te begeleiden.

 

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling, bij de borstvoeding en/of flesvoeding sta ik voor jullie klaar. Kortom: je kan op mij rekenen voor al je vragen en bezorgdheden; samen staan we sterk!

 

Extra informatie: als vroedvrouw ben ik aangesloten bij Vroedvrouwenpraktijk Lucia Davina. We werken samen met gynaecologen in diverse ziekenhuizen en verwijzen door als het nodig is.

Print Friendly, PDF & Email