logo-wit

Willy Wuyts

E-mail: willy.wuyts@tobe-kempen.be

Pilates instructeur

Lichaamsstabilisatie en spierversteviging via ademhaling en vloeiende bewegingen. Een weldaad voor lichaam en geest.

 

Pilates is een bewegingsmethode, meer dan 100 jaar geleden ontwikkeld door de legendarische trainer Joseph Pilates. Het wordt ook weleens “the art of movement” genoemd. We passen de 6 principes van Joseph Pilates toe: Concentration, Centering, Controle, Precision, Breathing en Flow.

 

Je traint je ‘core-spieren’, de kleine diepe spiertjes rond je wervelkolom, diep in je lichaam,zowel aan de voor- als aan de achterzijde. Deze zijn gelegen tussen je schouders en je bekken. De basisbeweging van de Pilatesoefeningen is je ademhaling. Door maximale in-ademing, gevolgd door maximale uit-ademing.
Via de oefeningen beweegt je hele lichaam, je maakt je spieren strakker, langer en mooier! Pilates zorgt voor een soepele wervelkolom, waardoor rug- en nekklachten verdwijnen en je houding verbetert. Hierdoor gaan ook je bewegingen soepeler worden.

Pilates is voor iedereen

Pilates is niet aan leeftijd gebonden en in principe ook niet aan lichamelijke beperkingen omdat de oefeningen worden aangepast aan de conditie, ervaring en mogelijkheden van elke individu. Je oefent binnen je eigen grenzen.
Pilates is voor iedereen, van topsporter tot niet-sporter.

Wat kan Pilates voor u betekenen?

Wilt u rug- en nekklachten oplossen, uw houding verbeteren of een uitgebalanceerd en sterker lijf met soepele en lenige spieren – u kunt dit met Pilates bereiken.

 

  • Pilates bevordert kracht, lenigheid en coördinatie van het lichaam.
  • Je verdiept je ademhaling en voelt je energiek.
  • Je krijgt een plattere buik, soepele rug en flexibele gewrichten.
  • Je lichaam wordt op een natuurlijke manier mooi, je spieren komen in balans en je voelt je langer en lichter.
  • Je wordt je bewust van je lichaam, verbetert je houding en je kunt je gemakkelijker ontspannen.
  • Je leert je lichaam en je geest te controleren.
  • Je lichaam en geest komen in balans.

Afspraak maken

Getuigenissen

Emotioneel LichaamsWerk® (ELW®)

Wat het met je doet

In het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam afgeeft. Ons hoofd is een meester in het onderdrukken van deze signalen waardoor we veelal vanuit oude patronen reageren.

 

Zo gaan we bijvoorbeeld door terwijl we moe zijn, we slikken in wat niet fijn is, of negeren wat ons boos of verdrietig maakt. Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Zo ontstaat er minder ruimte voor ontspanning en plezier.

Bij ELW® gebruiken we het lichaam als ingangspoort. Door de focus naar het lichaam te brengen kan er veel waardevolle informatie opgedaan worden. In een veilige omgeving wordt veel aandacht geschonken aan bedding en word je gesteund om oude gewoontes stap voor stap los te laten. Er zal meer innerlijke rust ontstaan, zodat je vanuit vrijheid anders op situaties kan gaan reageren.

 

Door ELW® kom je steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel te vertrouwen en je komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe jij je leven vorm wilt geven.

Of nog

Emotioneel lichaamswerk (ELW®) beschouwt lichaam en geest als een onlosmakelijke eenheid waarbij beide delen elkaar wederzijds beïnvloeden. Het is een ervaringsgerichte methode die het lichaam als uitgangspunt neemt. Gericht op: mensen te ondersteunen in hun fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling. Emotioneel Lichaamswerk is je lijf, je adem, je energie in beweging zetten.

 

Je bewust worden van je lichaamssignalen, je gevoelens, je grenzen. Zodat je kan leven volgens je kwaliteiten
en waarden, in verbinding met jezelf en met de anderen.

 

Je bewust worden van je lichaamssignalen,
je gevoelens,
je grenzen.

 

Zodat je kan leven volgens je kwaliteiten
en waarden, in verbinding met jezelf en
met de anderen.

Afspraak maken

ook voor individuele sessies ELW, lichaamsgerichte therapie en ontspanningsmassage mogelijk

 

Per mail naar willy.wuyts@tobe-kempen.be.

Print Friendly, PDF & Email