Elke Thiers

Loopbaancoach, stress- en burn-out coach, talentencoach

Personalia Elke Thiers

Ik ben psycholoog, talenten- en loopbaancoach, stress-en burn-outcoach.
Ik heb meer dan 20 jaar beroepservaring met als rode draad psychosociaal welzijn en (geestelijke) gezondheid, interculturaliteit en cultuursensitieve zorg, kinderen, jongeren en opvoeding, samenleven en de samenleving. Ik werk met en voor kinderen en jongeren, begeleid teams en geef ondersteuning aan hulpverleners en organisaties.

Als loopbaancoach zetten we in op wat jou energie geeft en wat je nodig hebt om weer fluitend naar je werk te gaan. Als stress- en burn-out coach zoomen we in op wat jij zelf kan veranderen en hoe je betere keuzes kan maken die je wel vooruit helpen.

Het talentgedreven werken en de positieve psychologie is een grote meerwaarde in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen. Het heeft mijn kijk heel erg verrijkt waardoor ik deze visie en interessante praktijk verder wil doorgeven, zowel individueel alsook binnen onderwijs, hulpverlening, jeugdwerk, preventie, teams, organisaties en bedrijven. Binnen een bredere beweging in Vlaanderen en Nederland is het streven om zo veel mogelijk kinderen zo vroeg als mogelijk bewust te maken van hun talenten om zo bij te dragen aan hun welzijn en veerkracht.

Opleidingen

Ik behaalde mijn master in de klinische psychologie (kind, jeugdige en gezin) aan de KU Leuven en ben lid van de beroepsverenigingen van psychologen VVKP en BFP en ben erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer 702119237). Ik behaalde het diploma van loopbaanbegeleiding bij Wisl en ben stress- en burn-outcoach, erkend door de VESB.

Ik ben opgeleid in het talentgedreven werken bij pedagoog Luk Dewulf en Elke Busschots en verdiep me steeds verder in de positieve psychologie.

Ik behaalde ook mijn aggregaatsdiploma aan de KU Leuven en het diploma Bachelor Intercultureel Management aan Cimic Thomas More. Ik volgde en organiseerde heel wat vormingen rond interculturaliteit en cultuursensitieve zorg.
Ook de democratische opvoeding -zonder straffen en belonen- inspireert mij waarbij zelfsturing en verbinding centraal staan en ik volgde bijkomende opleidingen rond Deep-Democracy.

1) Loopbaancoach

Waarom loopbaancoaching

Elke dag fluitend naar je werk? Vraag jij je af of je nog op het juiste spoor zit in je job? Wil je graag je werksituatie verbeteren? Vraag jij je af of je job nog voldoende bij je past? Droom je van een carrièreswitch of ben je op zoek naar je droomjob? Wat houdt jou tegen? Hoe ga je om met anderen of geef je leiding? Soms vind je toch wat je zoekt binnen jouw organisatie, soms ga je op zoek naar een andere job en werkcontext. Benieuwd? Als loopbaancoach ga ik in op jouw loopbaanvragen, vanuit je talenten en wat je nodig hebt qua job en werkcontext. Investeer in jezelf! Je kan bij mij terecht voor loopbaancoaching. Ik werk voor Wisl loopbaancenter.

Praktisch

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek!
Via loopbaancheques betaal je 45€ voor een cheque ter waarde van vier uur coaching en 45€ voor een tweede cheque voor 3u begeleiding. Vraag deze aan via vdab.be/loopbaancheques of via 0800/30700
Kom je niet in aanmerking voor een loopbaancheque? Contacteer me gerust, dan bekijken we je vraag samen.

Mijn manier van werken als loopbaancoach bij Wisl loopbaancenter

Als talenten- en loopbaancoach ga ik dieper in op wat jou motiveert en hoe je meer je talenten kan inzetten. We ontdekken hoe jij meer energie, voldoening en geluk kan ervaren – vanuit zelfsturing en verbinding. Ik ga samen met jou op zoek naar wat jij nodig hebt om je job positiever te ervaren of een nieuwe uitdaging te zoeken die beter aansluit bij wie jij bent. We geven aandacht aan de balans tussen werk en privé, verkennen je interesses en de arbeidsmarkt. Zo geraak jij weer aan het stuur van je eigen leven!

 

2) Stress en Burn-Out (erkend door de VESB)

Heb jij last van stress?

Ontdek waar jij last van hebt en wat je er aan kan doen. Wat geeft jou energie en waarvan lopen je batterijen leeg? Word je stress de baas en vind weer rust in je leven en je werk en vind zo meer balans. Bij een burn-out bekijken we hoe je eerst tot rust kan komen. Daarna kan je stap voor stap weer in beweging komen en je energie weer in balans krijgen. Als laatste stap focussen we op wat je nodig hebt om deze job weer te hervatten of om een andere keuze te maken.

Als erkend stress- en burn-out coach erkend door de VESB.eu kan je rekenen op een kwaliteitsvol traject op maat en op jouw tempo.

3) Talentencoaching

Het talentgedreven werken is een manier van kijken naar en werken met kinderen, jongeren en volwassenen vanuit de positieve psychologie en de waarderende benadering. Inzetten op talenten bevordert de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van kinderen, jongeren en volwassenen. Als talentencoach breng ik kinderen, jongeren en volwassenen dichter bij hun authentieke ik. Talent is er maar als het gezien wordt, dus in relatie met de ander. Hierbij zet ik jou op weg aan de hand van talenteninterviews. Door je talenten in te zetten laden je batterijen op en haal je meer energie uit wat je doet.

Meer info vind je hieronder en op http://www.connecttoyou.be

A. Talentencoaching voor kinderen & jongeren

Talenten gezien? Een talentengesprekken voor kinderen en jongeren
Welke talenten heeft mijn kind? Wist je dat alle kinderen meerdere talenten hebben? Op welke manier kan een kind deze talenten inzetten? Het vinden en laten groeien van talenten bij kinderen, helpt om te bouwen aan hun veerkracht. Je talenten kennen, weten wat je waard bent, geeft zelfvertrouwen. Ook als jongere is het kennen van je talenten een meerwaarde, om thuis te komen bij jezelf en vanuit je talenten keuzes te kunnen maken die er voor jou toe doen! Het in kaart brengen van je talenten kan jou als jongere bovendien ook helpen in keuzes die je kan en moet maken en in je groei naar (jong)volwassenheid. Zowel voor kinderen als jongeren kan zicht krijgen op je talenten een extra puzzelstukje zijn in het kiezen van je studierichting of studiekeuze voor het hoger onderwijs. Ook kan het helpend zijn om te kiezen hoe jij best kan leren.

Dit aanbod is er dus voor iedereen! Na deze sessies heb je als kind of jongere zicht op jouw talenten. We koppelen dit ook terug naar de ouder in het derde gesprek.

B. Talentencoaching voor volwassenen

Talenten gezien? Een talenteninterview (individueel of als koppel) voor ouders en volwassenen
Door dit talentengesprek ontdek je welke talenten je zelf hebt. Het (h)erkennen van je talenten kan bijdragen aan hoe je je kind of jongere kan versterken vanuit haar/zijn talenten. Als ouder(s) en opvoeder(s) kan dit inzicht meer uitdagen om actief op zoek te gaan naar die juiste context waar deze talenten tot hun recht kunnen komen. Bovendien kan dit het samenleven als gezin bevorderen.

4) Een workshop voor je team of groep

Geboeid door talent? Haal meer uit je groep of team of kom luisteren:

We gaan dieper in op wat talent is en hoe je talent kan ontdekken bij jezelf en anderen.
Voor teams en groepen is het boeiend om elkaars talenten te (leren) kennen en zo ook meer complementair te kunnen inzetten. Wist je dat werken vanuit talenten kan bijdragen tot meer resultaat voor je team en bovendien het welzijn van iedereen kan bevorderen?
Idealiter zetten we het talentgedreven werken in, in onze eigen organisatie. Daar heeft iedereen baat bij. Hiervoor zijn extra stappen mogelijk die kort aan bod komen en op maat verder kunnen uitgewerkt worden.

Interesse in een lezing?

Zo maak je kennis met het talentgedreven werken en krijg je een klare kijk op de visie en wat de mogelijkheden zijn om vanuit talenten naar jezelf en je (werk)omgeving, je kinderen te kijken.

Interesse?

Voor een afspraak: mail bij voorkeur naar elke.thiers@tobe-kempen.be.
Of telefonisch op +32 (0)488 35 80 96.

Waar en wanneer?

Je vindt me bij To Be Kempen, Hendrik Consciencestraat 20, 2300 Turnhout.
Neem contact op om praktisch af te spreken. Ook online coaching is mogelijk.
Voor teams en lezingen kan de vraag via mail gesteld worden.

Prijzen en praktisch

Prijs: 65 euro per sessie van 1 uur
Betalen gebeurt na elke sessie cash of via overschrijving

Overige behandelaars