Dagmar Van den Bergh

Holistische empower-coaching voor vrouwen en moeders

Over Dagmar Van den Bergh

“Ik heb de graafste leerschool gehad die je je in kunt beelden…mijn eigen kinderen. Ze hebben alle mogelijke etiketjes. Dat was uitdagend én ik ben daar heel dankbaar voor. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me in de materie ben gaan verdiepen. Inmiddels zijn we jaren – en vele opleidingen – verder en zie ik veel ouders die in een kramp zitten. Er is een grote clash tussen een oud opvoedingssysteem en de kinderen van deze tijd. De twee matchen niet meer met elkaar en dat vraagt om een andere benadering. Iets wat álle lagen van het Mens Zijn aanraakt – niet alleen de vanzelfsprekende.”

Een mens is een complex wezen; Dagmar is daar volledig op toegerust. Jarenlang verdiepte zij zich in onderwerpen als onderwijs, gezondheid en opvoeding, door meters en meters te lezen, door opleidingen en bijscholingen te volgen en thuis, door toepassing in de praktijk. Met haar holistische empower-coaching ondersteunt zij mensen, in het bijzonder moeders en vrouwen, in uitdagende situaties waar zij in hun leven mee te maken hebben.

Dagmar verrast met haar oplossingen en reikt nieuwe perspectieven aan die een totale shift in mindset mogelijk maken. Met een immense toolbox aan hulpmiddelen tot haar beschikking, is zij in staat om te denken op manieren die buiten de verwachte kaders gaan. Anderen beschrijven Dagmar als hartelijk, vrolijk, kritisch wanneer het nodig is en eeuwig gefascineerd door het ‘Mens Zijn’.

Herkenbaar?

Je loopt vast; met jezelf, op het werk, thuis of waar dan ook. Of je merkt dat je kind vastloopt en je hebt al van alles geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Misschien ben je al jarenlang bezig met het zoeken naar een oplossing. Je bent hierin niet alleen. Als je alle gebruikelijke paden hebt bewandeld en er klaar voor bent om naar dieper gelegen oorzaken te kijken, kan holistische coaching een uitkomst bieden.

Op school krijgen we veel aangeleerd, maar sommige handvatten om doorheen ons leven te navigeren, krijgen we nooit aangereikt. Wanneer je in het dagelijks leven bepaalde moeilijkheden of problemen ervaart, ligt de oorsprong hierin vaak in bepaalde blokkades of disbalansen. Die kunnen zitten in het lichaam, maar ook op emotioneel of spiritueel vlak. Holistische coaching bekijkt ál deze lagen en waar er iets niet in balans is, wordt het terug in balans gebracht.

Voor wie?

Holistische coaching is geschikt voor wie ergens tegenaan loopt waar geen oplossing voor lijkt te zijn. In het bijzonder, vrouwen en moeders. Je hebt de traditionele paden al bewandeld, maar de hulp die je hebt gekregen, is niet genoeg of het duurt al zo lang en je ziet nog geen verbetering. Je bent er klaar voor om een nieuwe benadering te proberen en om iets dieper te kijken dat je tot nu toe gedaan hebt (of er tot nu toe gedaan is).

Je stelt jezelf vragen over je leven, zoals:

  • “Ik voel me niet meer goed thuis / in mijn carrière / in mijn huwelijk. Is dit eigenlijk wel wat ik wil?”
  • “Ik heb het gevoel dat ik mezelf constant voorbijloop. Wat kan ik hieraan doen?”
  • “Mijn kind is zo opstandig, hoe kan ik als ouder ondersteuning bieden en onze thuissituatie verzachten?” (met name wanneer er een diagnose is gesteld, zoals ADHD, hoogbegaafdheid, ASS,…)
  • “Ik zie dat mijn kind(je) niet gelukkig is. Hoe buig ik dat om?”

Wanneer je het gevoel hebt dat niets meer helpt, kom eens langs voor een gesprek. Er zijn manieren om terug meer ruimte te creëren, om weer zicht te krijgen op de toekomst en te weten welke stappen je kunt nemen om de situatie waar je tegenaan loopt te verbeteren.

Hoe gaat holistische coaching in z’n werk?

Kom je bij mij voor 1-op-1 begeleiding, dan is er altijd eerst een intake. Tijdens de intake kun je uitgebreid aan mij vertellen waar je tegenaan loopt. Niets is vreemd en ik luister naar je gehele verhaal.

Gespreksbegeleiding (1-op-1): een luchtiger leven in 8 lessen
Hier kun je gemoedelijke gesprekken verwachten, doorspekt met nieuwe inzichten. Alles is erop gericht zodat je luchtiger kunt leven. Belangrijke thema’s hierin zijn: loslaten, verwerken, zelfliefde, empowerment. Dit gespreksbegeleiding-traject zorgt gegarandeerd voor eyeopeners, die je helpen om anders in het leven te staan.

Holistische coaching (1-op-1)
Een belangrijk onderdeel van holistische coaching is het werken op blokkades op alle mogelijke lagen. Lichamelijk, maar ook emotioneel en spiritueel. Lagen waar je tot nu toe misschien nog niet bent geraakt. Het kan zijn dat ik daarbij met kruidensupplementen werk, met trillingen of met Bachbloesems. Tools die minder gebruikelijk zijn, maar die wel kunnen werken in jouw situatie. Alles kan en we bekijken wat past bij jou. Soms is het genoeg om te leren anders naar een probleem te kijken. Een ander perspectief opent vaak nieuwe mogelijkheden. Jij bepaalt hoeveel sessies je nodig hebt.

Soulrealignment
Dit is een op zichzelf staande techniek, waarvoor je kunt kiezen als je er klaar voor bent om een stap dieper te gaan. De sessies zijn gericht op je ziel en geven waardevolle informatie over de obstakels en de richting in je leven. Waarom ben je hier? Wat loopt er mis en hoe kunnen we daar iets aan doen?

Groepslessen
De groepslessen bestaan uit een informatief deel en praktische oefenmomenten. Je krijgt nieuwe inzichten en we passen je nieuwe kennis meteen toe, zodat je er ook na de samenkomst mee aan de slag kunt. Alles heeft als basis om je zelfbewustzijn te vergroten, zodat je uit een verkrampte of onaangename situatie kunt stappen en je fijnste leven kunt leiden.

Groepslessen rond nieuwe opvoedingsprincipes (ouders en opvoeders)
Als ouder of opvoeder is het verschrikkelijk om te zien dat je kind worstelt, met zichzelf, op school of waar dan ook. Dit kan ook voor de nodige spanningen en onrust zorgen in de thuissituatie. Wellicht voel je je niet meer zo zeker meer in de opvoeding en vraag je je af of je wel de ‘juiste’ beslissingen maakt, als je het anders doet dan ‘hoe het hoort’. ‘Ben ik wel een goede mama als ik dit niet eis of dat niet zeg?’

Er is een beweging gaande van een oud opvoedkundig systeem naar nieuwe manieren. Je bent zeker niet alleen als je voelt dat de oude manieren van opvoeden niet passen bij jouw kind. Deze groepslessen zijn erop gericht om de problemen die jij ervaart bij de oorzaak aan te pakken en je een nieuwe, goedgevulde toolbox mee te geven die jou ondersteunt, zodat je je niet meer hoeft af te vragen of je het allemaal wel juist doet.

 

“We zijn als mens fantastisch! En ook al voelt dat soms niet zo – er zijn dingen die je kunt doen om jezelf te ondersteunen en je beter in je vel te voelen.”

– Dagmar Van den Bergh –

Overige behandelaars