Eveline Costermans

Systemisch lichaamswerk

Alles wat je vanuit jezelf kan opbouwen is fantastisch! Ik begeleid je graag hierbij om via je lichaam te zien wat opgelost mag worden. Zodat je op een mooie, respectvolle manier kan loslaten en verder bouwen aan de persoon die je wil zijn.

We kijken hoe fysieke klachten, emotioneel en mentaal welzijn zich bij jou verhouden. Ook hebben we aandacht voor patronen en overtuigingen die we met ons meedragen.

Wat doe ik

Ik probeer aandacht te hebben voor de essentie van wie jij bent en ik bied de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief te kijken naar wat je tegenkomt in het leven. Of het hierbij gaat om fysieke klachten, gevoelens die zich opdringen of thema’s in je leven die telkens terugkeren. Door de diepere betekenis ervan te kunnen ervaren, openen zich nieuwe mogelijkheden.
In mijn werk staat het contact met jou als mens voorop. Het contact met jou, met jouw lichaam en wezen. Het voelen wat er in jou leeft. Hier woorden aan geven en bekijken welke invloed dit op jou heeft.

Aanbod

Systemisch lichaamswerk

Bij systemisch lichaamswerk werken we via het lichaam. Systemisch werk via het lichaam gebeurt niet in groep maar op de massagetafel in een één op één situatie. We lichten een persoonlijk thema uit in een opstelling via het lichaam.

In een opstelling kan je ervaren dat jouw thema een invloed heeft op hoe je je fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch voelt. In een opstelling kom je dit vergroot tegen in jouw lichaam en de ruimte om je heen. Alles heeft zijn plaats in tijd en ruimte. Wanneer je niet op jouw eigen plaats staat, is dat voelbaar in jouw lichaam. Sluit je delen uit omdat het moeilijk is ermee om te gaan of omdat je niet bewust bent welke invloed ze hebben op jezelf dan sluit je ook delen uit van jouw lichaam. Dus op jouw fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

Het voordeel van systemisch werken via het lichaam is dat via aanraking er veiligheid gecreëerd wordt om net datgene wat jij meedraagt, wat jou belemmert, op een juiste manier te plaatsen (helen). Een juiste systemische interventie geeft een directe respons en brengt ontspanning en energiedoorstroming in jouw lichaam. Lichaamsgericht werken heeft effect op het persoonlijke en systemische cel geheugen en kan grote veranderingen teweegbrengen, in het leven en/of het lichaam. Systemisch werk via het lichaam biedt een handvat om systemische invloeden beter te integreren.
 

4 dimensioneel lichaamswerk

In 4 dimensioneel lichaamswerk werken we op 4 niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch.
Hierbij wordt een breedspectrum aan behandelingstechnieken toegepast waaronder shiatsu (drukpuntenmassage), diepe orgaan massage, cranio sacraal therapie en fricties.

Doel is om jouw energie terug in beweging te brengen. Zodat het lichaam terug kan aansterken en meer geaard wordt. Je lichaam kan hierdoor beter in het hier en nu functioneren. Hierdoor krijgen jouw emoties en mentale overtuigingen een basis om in te zinken en kunnen deze beter geharmoniseerd worden. Je gedachten komen tot rust, worden helderder, je voelt je terug meer verbonden met jezelf.
 

Individuele opstellingen

Individuele opstellingen vinden plaats tussen jou en mij. Hetgeen waar we niet altijd via het lichaam vat op kunnen krijgen wordt in de ruimte opgesteld. We gaan een persoonlijk thema verder uitdiepen zodat we er beter zicht op kunnen krijgen. Door het in de ruimte op te stellen kunnen we overzien.

We zijn erbij, beleven het maar zien het ook. Ik begeleid je hierbij net zoals bij het lichaamswerk.


Meditatie

We gaan heel bewust kijken naar wat er leeft in jouw binnenste. We verkennen de binnenwereld maar op een andere manier. Je lichaam in het hier en nu ervaren. We doen dit stapsgewijs, het gaat niet om het goed doen maar om de ervaring, het contact maken, geduldig te zijn of net de duw te vinden die we nodig hebben om vooruit te komen.

Meditatie via ademen. We ademen allemaal maar zijn ons hier niet altijd van bewust. Via ademen geven we ons lichaam zuurstof. Het zorgt ervoor dat ons bloed kan stromen, onze organen kunnen functioneren. Hoe ademen we? Waar ademen we? Waar kunnen we nog beter ademen? Door te ademen en ons hier bewust van te worden kunnen we beter in het hier en nu komen. Kunnen we voelen wat er in ons leeft. Daar te ademen verplaatsen we onze aandacht. We kunnen verstillen en terug contact maken met wie we diep vanbinnen zijn.

Praktische informatie

Kennismakingsgesprek waarin we verkennen waarrond we samen gaan werken.
Wanneer we systemisch gaan werken is het handig om vooraf achtergrondkennis over je familiegeschiedenis te vergaren.
We kijken wat primeert: een fysieke behandeling of systemisch werken via het lichaam, individuele opstelling of meditatie. Soms biedt zich ook een combinatie aan.

Na het gesprek gaan we over tot de behandeling.
Na de behandeling ronden we af met een kort gesprek.

Afspraak maken

Eerste behandeling: 75 min € 60
Volgende behandeling: 60 min € 50
Behandeling gebeurt op de kleding, je draagt hierdoor best loszittende kleding.

Voor een afspraak neem telefonisch contact op 0494 45 73 81 of bezoek de website www.evelinecostermans.be

Overige behandelaars