Willy Wuyts Daisy van Duyse

Massagecursus

Tijdens een massagecursus wordt je meegenomen in de kunst van het aanraken. Het belang van aandacht te hebben in je handen. Voorts leer je een boel massagetechnieken waarmee je op jouw manier jouw eigen massage kan ontwikkelen. Je leert goede massagehoudingen aan en je oefent in de kunst van het geven. Tevens leer je ook hoe het voelt als je zelf gemasseerd wordt.

Het is ook fijn om ervaringen te kunnen delen met andere deelnemers. Zo ontdek je zelf stap voor stap de werking van massage. Dan kan je thuis familie en vrienden op jouw eigen manier verwennen.

Cursus

In 5 bijeenkomsten maak je kennis met eenvoudige massagetechnieken. Telkens leer je om ze zelf toe te passen, en leer je hoe het voelt als je ze ontvangt.

- Massage van de schouders, nek, hoofd en aangezicht
- Handmassage
- Voetmassage
- Massage van de benen
- Massage van de rug
- Lichaamsmassage

We werken steeds met respect voor ieders grenzen en in alle veiligheid. Je ontvangt ook een samenvatting van de aangeleerde technieken. Dit wordt aangevuld met Relaxatietechnieken: We maken gebruik van eenvoudige lichaams-, ademhalingsoefeningen, dynamisch ontspannen …

Deze technieken zijn zeer ontspannend en rustgevend. Je kan alleen komen of per twee.

Geven en ontvangen

Massage is een bijzondere uitwisseling tussen gever en ontvanger, een samenspel waarin beide partners een even grote rol hebben. Als gever is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en niet hard gaat werken om de andere te plezieren en dat je vanuit een goed contact met jezelf verbinding maakt met de andere en de andere ziet als een gehele mens, zodat je niet enkel bezig bent met het technisch “bewerken” van spieren en gewrichten.

Als ontvanger is het de kunst jezelf over te geven aan de aanraking, en controle los te laten. Wat je lichaam aangeeft steeds te blijven voelen. Indien er iets niet fijn is dit ook in contact brengen. Als er gedachten komen, laat ze ook weer gaan en kom steeds opnieuw met je aandacht bij je lichaam.

Overige behandelaars