Karolien De Belder

Zwangerschapsmassages Postpartum diensten

Zwangerschapsmassages

In de bijzondere periode dat jouw lichaam een kindje maakt en draagt, gebeurt er enorm veel in je lijf. Het is niet verwonderlijk dat je regelmatig erg vermoeid bent. Stress en vermoeidheid maken de beleving van je zwangerschap beduidend zwaarder.

Het is heerlijk om je lichaam regelmatig te laten masseren en zo tot een diepe ontspanning te komen. Vaak voel je je baby dan actief mee genieten!
Zwangerschapsmassages zijn zacht, gericht op ontspanning en loslaten, zodat je lichaam kan herstellen en je weer opgeladen verder kan.

Verschillende formules

Omdat niet elke vrouw en niet elke gelegenheid gelijk is, bied ik verschillende formules aan:

Metamorfose massage:

Deze bijzonder zachte massage wordt gegeven over de kledij. Ze bestaat uit het herhalen van lemniscaat bewegingen over de voeten, handen en schedel. Door de repetitiviteit van de beweging, gaat het verstand helemaal in rust-er worden even geen nieuwe impulsen verwacht. Dit zorgt voor diepe ontspanning en herstel op diep niveau.

Duurt een 45-tal minuten - € 45


Zwangerschapsmassage

Liggend op je zij worden rug, nek, armen, benen en voeten gemasseerd. Je buik wordt in zachte bewegingen gestreken- tenzij je liever je buik met rust laat, dat is helemaal ok.

Duurt ongeveer 50 minuten - € 50


Zwangerschapsmassage Compleet:

Liggend op je zij word je van kop tot teen gemasseerd. Je buik wordt in zachte bewegingen gestreken- tenzij je liever je buik met rust laat, dat is helemaal ok. We beginnen met een zalig kruidenvoetbadje en eindigen met een kopje thee.

Duurt ongeveer 85 minuten - € 85

Contra indicaties

Voor de Metamorfosemassage zijn er geen contra indicaties
Zwangerschapsmassage geven we voor alle veiligheid pas vanaf 3 maanden zwangerschap. Ben je minder dan 12 weken ver, wacht je best nog even.
Spataderen
Bloedingen en eerdere herhaalde miskramen *
Hartklachten
Hoge bloeddruk
Verhoging of koorts

* In de meeste gevallen is de Metamorfose Massage wel volledig veilig.
Bij twijfel mag je altijd even contact opnemen.


Na de bevalling/ Postpartum diensten

Wist je dat de eerste weken na de geboorte ook wel eens het vierde trimester genoemd wordt? Je bent bevallen, de baby heeft je buik verlaten en ligt nu in je armen … Maar er gebeurt nog steeds zoveel! Je baby en jij zijn nog erg verbonden met elkaar en hebben nog veel te doen eer je je echt ‘aangekomen’ voelt in jullie nieuwe rol. Ook als je al kinderen hebt, moet met deze nieuwe baby alles weer zijn plaatsje vinden. Jullie hebben beiden wel wat rust verdiend.

Post Partum zorg is er om jou als mama hierin te ondersteunen. De behandelingen die ik bied, komen voort uit traditionele kennis uit verschillende culturen … Het zijn allemaal simpele, zachte manieren om je lichaam te helpen zo goed mogelijk te herstellen naar haar oorspronkelijke staat en je geest wat rust te bieden.

Overige

Buikmassage + Sluiting:

Het is heerlijk om je buik te laten masseren in je kraamperiode en bovendien erg helend.. De massagebewegingen helpen je baarmoeder en andere organen zacht terug naar hun juiste plaats in je buik, de doorbloeding en ontspanning zijn heilzaam voor je systeem. Na deze massage worden de heupen gesloten door een katoenen doek om je lichaam aan te spannen. Dit voelt voor de meeste vrouwen erg aangenaam, ondersteunend en geborgen.

Na enkele momenten van diepe rust sluiten we af met een herstellende kruidenthee. *

Prijs: € 75 voor een sessie van 1,5 u


Benkung Belly Binden:

Je buik wordt eerst zacht gemasseerd en ingesmeerd met een helende, verwarmende kruidenpasta. (Indien gewenst kan de sessie ook zonder de kruidenpasta). Vervolgens binden we met een lange katoenen strook stof je buik in op een karakteristieke manier, die je romp vrijwel volledig inpakt(de borsten blijven vrij!). Dit helpt je organen op hun plek te houden en je buikspieren weer naast elkaar te brengen zodat deze correct weer aan elkaar groeien. Bovendien zorgt het voor ondersteuning, stimuleert het een gezonde houding. Vele vrouwen ervaren een geborgen gevoel door de stevige omhulling van de bind, wat emotioneel fijn kan ondersteunen.

Prijs: € 100 voor een sessie van 2,5 u met een waarborg voor een Belly Bind inbegrepen. Je hebt ook de mogelijkheid de Bind aan te kopen.*

Rebozo Sluitingsritueel

Een sluitingsritueel wordt traditioneel uitgevoerd om het lichaam van de moeder weer te sluiten. In een heel aantal culturen bestaat de gewoonte om 40 dagen rust en ondersteuning te krijgen als nieuwe mama. Op het einde van die periode wordt de mama gebaad, gemasseerd, in doeken gewikkeld, bezongen en gevoed.. Het is een diep koesterend ritueel. Wij beginnen met aandacht voor het geboorteverhaal en kraamtijd beleving, vervolgens gaan we sluiten. Dit sluiten mag je zowel fysiek als energetisch interpreteren. Niet alleen worden je heupen weer meer gesloten met behulp van de doeken, door weer even helemaal naar binnen te keren, kom je weer bij jezelf en mag daar even helemaal veilig, ongestoord rusten …

Wanneer je vervolgens weer uit de doeken gelaten wordt, voel je je beter in staat om bij jezelf te blijven. Heel fijn om het einde van je kraamtijd te markeren en jezelf te bedanken&klaar te maken voor je terugkeer naar je (werk)leven.
De samenstelling en duur van dit ritueel is bespreekbaar. *

Prijs: (richtprijs) is € 120 voor ongeveer 3 u sessie

Overige behandelaars