Karen Segers

Psychotherapeut

Luisteren naar het fluisteren van je lichaam …

Bij intimiteit denken veel mensen aan de verbondenheid met een partner of een andere belangrijke relatie. Maar intimiteit is zoveel meer. Het is in de eerste plaats de verbondenheid en vertrouwdheid met jezelf, met je eigen lichaam. Intimiteit en seksualiteit kunnen zelfs helemaal los staan van een relatie. Het is de manier waarop jij je leven leeft. Kunnen spelen, genieten, hard huilen en grenzen trekken als dat nodig is. Het hoort er allemaal bij.

Spanningen of traumatische gebeurtenissen, klein of groot, beïnvloeden ons zenuwstelsel. Hierdoor verliezen we ons aangeboren vermogen tot verbinding en intimiteit, waardoor we, soms onbewust, in overlevingspatronen terecht komen. Die zijn ooit nodig geweest, maar nu leveren ze je niet meer op wat je wil. Diep vanbinnen voel je dat het anders kan. Je wil liefdevoller met jezelf omgaan, met meer zelfvertrouwen en gezonde relaties met anderen ontwikkelen. En dit kan …

Ons lichaam is de drager van onze levensenergie. Ons vermogen om die energie te voelen en toe te laten, bepaalt hoe we in relaties staan en hoe we ons leven vormgeven. Door ervaringen in onze kindertijd ontwikkelen we patronen die vaak jaren later nog invloed hebben op hoe we met onszelf en de wereld rondom ons omgaan. Inzicht hierin is een eerste belangrijke stap om verandering te brengen.

Door opnieuw contact te maken met je lichaam en te luisteren naar haar signalen leer je je eigen zenuwstelsel kennen en reguleren. Je leert je opnieuw veilig voelen in je lichaam, bij ups en bij downs. Je maakt contact met je verlangens en leert die stap voor stap uitspreken op een verbindende manier.

Wil je graag op onderzoek gaan naar jouw lichaam, intimiteits- en seksualiteitsbeleving?

(Her-)ontdekken hoe heerlijk het leven is in diepe verbinding met je geliefden en de wereld rondom?
Dan ondersteun ik je graag in die boeiende reis.

Misschien herken je je in één van onderstaande thema’s:

meer ruimte en tijd maken voor jezelf, voor zelfzorg
schaamte en schuldgevoelens rond je lichaam en/of seksualiteit
verlangen om meer te kunnen openen in seksualiteit
verlangen naar een (vaste) partnerrelatie
verlangen naar meer harmonieuze relaties met collega’s, gezinsleden, partner, vrienden of familie
pijn tijdens het vrijen, moeite met orgasme, vroegtijdige ejaculatie, problemen met erectie, enz.

verlangen naar meer of een ander soort intimiteit met je partner
verlangen naar een meer verbonden manier van communicatie met je partner of omgeving
verkennen van je man- of vrouw-zijn
meer in je lichaam zitten en goed leren begrenzen

Kennismaken?

We starten steeds met een intakegesprek om je vraag helder te krijgen en samen te bekijken hoe we verder werken. Het aantal sessies is afhankelijk van jouw vraag. Tijdens de sessies werken we zowel op cognitief, emotioneel als lichamelijk vlak.

Wie ben ik?

Menselijke relaties boeien me al van jongs af aan. Ik ga en sta voor verbinding, zelfs waar dit onmogelijk lijkt. Als trainer en coach in de zorgsector begeleid ik teams naar een constructieve samenwerking op basis van verbindende communicatie. Ook mijn 4-jarige therapie-opleiding ‘Interactionele Vormgeving’ helpt me daarbij.

Tijdens deze opleiding startte ook mijn eigen ontdekkingstocht naar mijn lichaam en mijn seksualiteit. Een boeiende ontdekkingsreis die me bij mijn licht en donker bracht. Ik leerde en leer nog steeds mijn pijn voelen, zodat ze kan helen. En ik leerde voelen tot hoeveel vreugde en plezier mijn lichaam in staat is in warme, verbonden relaties. Mijn opleiding tot Psychoseksueel Somatisch Therapeut gaf hiervoor een degelijke basis en veel inzicht in hoe trauma werkt. Langere periodes alleen in de natuur en wat Way of Nature me daarin leerde, verrijkte mijn ervaringen. Daarnaast waren lichaamsgerichte trainingen rond o.a. Wheel of Consent en mijn eigen ervaringen met yoga, biodanza en 5 ritmes van onschatbare waarde.

Voor meer informatie of een afspraak:

Tel.: +32 (0) 497 60 24 55
Prijs: 60 euro voor een sessie van 60 minuten

Overige behandelaars